Lütfen bekleyin..



Batman'da sıvı sabun üretimi başladı

11 Kasım 2022, 09:27 - Okunma: 595

Batman Üniversitesinde, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya Teknolojisi Programı öğrencileri, bölüm akademisyenleri öncülüğünde sıvı sabun üretimine başladı.

Merkez Kampüste bulunan sıvı sabun üretim atölyesini ziyaret eden Rektör Prof. Dr. İdris Demir, sıvı sabunun üretiminin aşamaları, sürdürülebilirliği ve Batman şehrine sunabileceği ekonomik katkı potansiyeli hakkında teknik bilgiler aldı.

Öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya dönüştürebilme aşamasına gelmelerinin mutluluk verici olduğunu dile getiren Rektör Demir, üniversite olarak tam da bu minvalde bir eğitim modeli tasarladıklarını ve geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Laboratuvarda, atölyelerde ve sahada uygulamalı nitelikli bir eğitim alan öğrencilerin meslek yaşamlarına da avantajlı başlayacaklarını söyleyen Demir, daha fazla üretimin gerçekleştirilebilmesi için atölye imkânlarının artırılacağını belirtti.

Batman Üniversitesindeki her birimin kendi alanında önemli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Demir, bu çalışmaların ürüne dönüşerek toplumun yararını gözeten bir noktaya gelmesinin ayrıca sevindirici olduğunu kaydetti.

Öğrencileri üretime yönelik çalışmalara teşvik etmelerinden dolayı Kimya Teknolojisi Programını akademisyenlerine teşekkür eden Demir, çalışmalarında başarılar diledi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=