Lütfen bekleyin..



Batman'daki mahalle sakinleri doğalgaz istiyor

11 Kasım 2022, 14:06 - Okunma: 608

Batman merkez Beşevler ile 19 Mayıs Mahallesi sakinleri, kendileri dışında neredeyse diğer tüm mahallenin doğalgazdan faydalandıklarını belirterek bir an önce kendi mahallelerine de doğal gaz hattının çekilmesini istedi.

Doğalgaz için toplanan mahalle sakinleri, kendilerinin de herkes gibi doğalgazdan faydalanmak istediklerini belirtti.

Yıllardır istekte bulunmalarına rağmen doğalgaz taleplerinin karşılanmadığını ifade eden mahalle sakinleri, bu kış mevsiminde de büyük mağduriyet yaşayacaklarını kaydetti.

Tek isteklerinin doğal gazdan faydalanmak olduğunu vurgulayan mahalleliler, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Abdurrahman Anıl

"Elektrik fiyatları çok pahalı"

Doğal gaz taleplerinin en doğal hakları olduğunu dile getiren Abdurrahman Anıl, "Kendi mahallemize doğal gaz çekilmesini istiyoruz. Arkamızdaki ve yanımızdaki sokağa doğal gaz hattı çekmişler ama sokağımıza çekmediler. Küçük çocuklarımız ve yaşlı hastalarımız var. Elektrik fiyatları da yüzde 400 pahalandığı için doğal gaz bize daha uyguna geliyor. Yetkili kişilerden en kısa zamanda mahallemize ve sokağımıza doğal gaz hattını çekmelerini istiyoruz." dedi.

Ahmet Zariç

"Mahalle sakinleri çok mağdur"

Büyük mağduriyet yaşadıklarını belirten Ahmet Zariç, "Beşevler Mahallesi'nde oturmaktayız. Mahallemize doğal gaz gelmesini istiyoruz. Mahallelinin burada toplanmasının nedeni doğal gaz talebidir. Hemen yan tarafımızdaki sokaklara doğal gaz gelmiş ama bize gelmedi. Elektrik fiyatları da ateş pahası olmuş. Mahalle sakinlerinin burada toplanma nedeni mahallerine de doğal gazla beraber temizlik ve rahatlık gelsin. Mahalle sakinleri bu konuda çok mağdurdurlar. Doğal gaz bu mahalleye gelmezse bu bölgedeki insanlar perişan olacaktır." diye konuştu.

Aynur Bedir

"Soba külünden kurtulmak istiyoruz"

Mahallelere doğal gaz hattını çekmemelerine bir anlam veremediklerini ifade eden bir diğer mahalle sakini Aynur Bedir ise şunları söyledi:

"Artık soba külünden kurtulmak istiyoruz. Kış ayıdır çocuklarımıza soğuktur. Doğal gaz talebinde bulunduk ama mahallemize çekmediler ve neden çekmediklerini de bilmiyoruz. Mahallemize doğal gaz çekerlerse çok iyi olur."

Meryem Saraç

"Soba dumanından çocuklarımız zehirlenirse bunun hesabını kim verecek"

Mahalleye doğal gaz getirilmesini istediklerini söyleyen Meryem Saraç da şöyle dedi:

"Elektrik fiyatları bayağı zamlandığı için maalesef kullanmaktan çekiniyoruz. Özellikle bu ay evime bin lira elektrik faturası geldi ve ben bunu nasıl ödeyebilirim? Sabah akşam odun sobası yakıyorum ama yetişemiyorum. Yetkili yerlere odun başvurunda bulundum ama sonuç gelmedi. Soba dumanından çocuklarımız zehirlenirse bunun hesabını kim verecek? Yetkililerden ricamız lütfen en kısa sürede mahallemize doğal gaz çekilmesidir."

Hacire Değer

"Odun sobasıyla ısınamıyoruz"

Elektrik faturalarından dert yanan Hacire Değer, "Doğal gaz geldikten sonra elektriklerimizi yerin altına koysalardı. Elektrik pahalı olduğu için kullanamıyoruz. Evimizde odun da yok. Eşim emeklidir, 5 bin lira maaş alıyor ve bize yetmiyor. Doğal gaz mahallemize gelsin ki tüp kullanalım, kendimizi ısıtalım. Odun sobası yakıyoruz ama ısınamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kıymet Tanyol

"Mahallemize doğal gaz çekilmesini istiyoruz"

Bir diğer mahalle sakini Kıymet Tanyol, "Mahallemize niye doğal gaz getirmiyorlar? Bir tüpün fiyatı 350 lira olmuş. Bu ay elektriğimiz bin 500 lira geldi. Mahallemize doğal gaz çekilmesini istiyoruz." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=