Lütfen bekleyin..



Batman'da depreme karşı bilinçlendirme standı açıldı

05 Aralık 2015, 21:01 - Okunma: 2330

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından kurulan stant ile olası bir depreme karşı halk bilinçlendirildi.

Doğal Afet Sigortalar Kurumu'nun (DASK) depreme en az hazır üç şehir projesi kapsamında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Batman'daki bir alışveriş merkezinde depreme karşı halkı bilinçlendirme ve evleri depreme karşı sigortalatma kapsamında stant açıldı.

Stantta ziyaret edenlere, evlerini depreme karşı sigortalatmaları hususunda AFAD görevlileri tarafından bilgiler verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, standı açmalarındaki amaçlarının, olası bir depreme karşı halkın evlerini sigortalatmalarını ve depremde alması gereken tedbirlerle ilgili bilgi vermek olduğunu söyledi.

Bakır, “Doğal afet sigortalar kurumunun 81 ilde depreme en yakın 3 şehir projesi kapsamında başlatmış olduğu bu projede, Batman AFAD İl Müdürlüğü olarak bizler de bu proje kapsamında çalışmalar yapmak istedik. Amacımız, Batman'da halkı depreme karşı bilinçlendirme ve belli bir farkındalık yaratmaktır. Bu çalışma kapsamında okulları, sigorta şirketlerini, bankaları gezerek bu çalışmalarımızı anlattık.  Son olarak bu alışveriş merkezinde stant açtık. Buraya gelen vatandaşlarımıza depremi anlattık.  Son zamanlarda Türkiye'de depremler meydana gelmektedir. Batman'da ikinci derece deprem kuşağında yer aldığından dolayı bizler deprem ile ilgili neler yapabiliriz, ne tür önlemler alabiliriz, vatandaş olarak ne yapmamız gerekiyor, diye halkı bilinçlendirme çalışmamız devam ediyor.” dedi.

Bakır, Bingöl'de yaşanan depremden kendilerine pay çıkararak, Batman ili olarak depreme hazırlanmaya ve halkı bilinçlendirme çalışmasına devam edeceklerini sözlerine ekledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)





Etiketler : afad, depreme hazırlık,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=