Lütfen bekleyin..



Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

20 Kasım 2022, 00:20 - Okunma: 1167

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında erkek ve hanım sahabeleri konu alan bir program düzenlendi. Sahabelerin örnek hayatlarının anlatıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Yoğun katılımın olduğu programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, alimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Emin Gülsever'in yaptığı program, Hifzullah Kavak'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın, Zeynep Binti Ali isimli hanım sahabenin hayatından kesitler aktardı.

“Kur’an bizden yaşantımızda tıpkı peygamber ve sahabeleri gibi olmamızı istiyor”

Her Müslüman’ın sahabeler gibi bir yaşantı sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, “Bizler öyle bir topluluktan bahsediyoruz ki, o nesil öyle bir nesildi ki Allah yedi kat sema öteden sahabe toplumunun doğrularını tasdiklemiş, hatalarını düzeltmiştir. Allah yeryüzüne bir iman elbisesi göndermiş ve provasını da bu sahabeyi kiram efendilerimizin üzerinde yaptırmıştır. Demiş ki, ‘İman elbisesini taşıyacaksanız işte tıpkı bu sahabeler gibi taşıyın.’ Eğer Allah’a iman etmiş, ahiret gibi bir derdiniz, Allah’ın rızasını kazanma gibi bir çabanız varsa Muhammed (sallallahu aleyhi vessellem) size en güzel örnektir. Kur’an bizden yaşantımızda tıpkı peygamber ve sahabeleri gibi olmamızı istiyor. Bizler de sahabe gibi olma endişesi taşıyoruz.” dedi.

Ardından sahabeleri konu alan bir sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, Özlem Ajans sanatçıları tarafından ilahiler seslendirildi.

Daha sonra söz alan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, Ebu Ubeyde Bin Cerrah'ın hayatını konu alan Kürdçe bir konuşma yaptı.

“Sahabeler Peygamber Efendimizin yolunu takip ederlerdi”

Aylarca konuşmanın bile sahabeleri anlatmaya yetmediğini belirten Kılınç, şunları söyledi:

“Bir ay sahabeleri anlatmaya yetmez. İman yolculuğumuz Hazreti Adem’den başlıyor. Son Adem oğluna kadar bu iman yolu devam edecektir. Amacımız Peygamberin dizinin dibinde kendisinden İslami eğitim gören sahabeleri tanımaktır. Bir amacımız da onların yolunu takip etmektir. Sahabeler Peygamber Efendimizin yolunu takip ederlerdi. Sünnet, sahabelerin tüm yaşantısında mevcuttu. Peygamberin sünneti varsa onlar vardı, sünnet yoksa onlar da yoktu. Her işlerini sünnete göre yaparlardı. Sünnete uymayan hiçbir işe girişmezlerdi. İmanları Kur’an ve sünnetle uyuşuyordu. Camisiz bir yaşamları neredeyse yoktu. Bol bol Kur’an okuyup onunla amel ederlerdi. Sahabelerin bir diğer özelliği ise Allah yolunda cihat etmekti. Hayatlarını bu doğrultuda sürdürüyorlardı.”

Program, ilahilerin seslendirilmesinin ardından yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

1

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#2

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#3

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#4

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#5

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#6

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#7

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#8

Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın

 

#9

Batman'da sahabe etkinliğine yoğun ilgi

 

#10

Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=