Lütfen bekleyin..



Esnaf: Hırsızların mekânı metruk binalardan huzurumuz kalmadı

24 Kasım 2022, 15:42 - Okunma: 783

Batman'da metruk yapıları mesken edinen madde bağımlılarından şikâyetçi olan Çarşı Mahallesi Esnafı, bir an önce gerekli müdahalenin yapılması hususunda ilgili birimleri göreve çağırdı.

Batman merkez Çarşı Mahallesi Mehmet Sincar Caddesi (Bankalar Caddesi) üzerinde bulunan metruk binalar sahipsizlikten dolayı alkol, madde bağımlılarının ve hırsızların yuvası haline geldi.

Herhangi bir önlemin alınmadığı metruk binalarda yaşananlara tepki gösteren esnaf güvende olmadıklarını ve huzurlarının kalmadığını, belirterek metruk binanın acilen yıkılmasını istedi.

"En kısa sürede yıkılmasını istiyoruz"

Çarşı merkezinde bulunan metruk binanın hırsızların ve madde bağımlılarının mekânı haline gelmesinden dolayı hırsızlık olaylarının arttığını ifade eden esnaf Yakup Çelik, neredeyse her gün bir esnafın iş yerinde hırsızlık olayının yaşandığını belirtti.  

Çelik, "Burası 3 katlı bir binadır. Terk edilmiş belki 10 seneden fazladır boş bırakılmış ve hiç kimseye de bir faydası yoktur. Arkamızda gördüğünüz metruk bina da torbacılar, hapçılar ve hiç kimseye faydası olmayanların mekânı haline gelmiş durumda. Bunlar özellikle biz esnaflara çok zarar veriyorlar. Her gün bir esnafın dükkânına giriyorlar. Bu durumdan herkes şikâyetçidir ama çoğu kişi korkudan konuşamıyor. Artık bu şekilde olmuyor ve buranın en kısa sürede yıkılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Emniyet birimleri en azından devriye sayısını artırsın"

Çarşı esnafının ve mahalle sakinlerinin dayanacak güçlerinin kalmamasından dolayı en kısa sürede metruk binanın yıkılması yönünde taleplerinin olduğunu söyleyen esnaf Rıdvan Kaban, şunları kaydetti:

"Burası çarşının tam göbeğindedir ve uyuşturucu bağımlılarının, hırsızların ortak kullandıkları yerdir. Burada bulunan birçok dükkânı kevgire çevirdiler. Çarşı esnafı olarak şikâyetçiyiz. Artık buraya bir çare ve çözüm bulunmasını istiyoruz. Hırsızlar artık kepenklerden değil duvarları delerek iş yerine giriyorlar. Belediyenin burayı yıkmasından önce emniyetin bu şahıslara ulaşıp yakalaması ve önlem alması lazım, emniyet birimlerinin en azından devriye sayısını artırması lazım ki metruk bina yıkılana kadar bu şahıslar buraya gelmesinler."

"Telekom ve elektrik kabloları burada yakılıp satılıyor"

Metruk binada hem madde kullanıldığını hem de satışının yapıldığını belirten esnaf Mehmet Salih Cengiz, "Çarşı Mahallerinde bulunan birçok sokakta hırsızlar var. Devletin bu duruma artık bir el atması gerekiyor. Birçok sokak başında uyuşturucu satıyorlar. Burada bulunan metruk binada ise esrar, uyuşturucu ve hırsızların hepsi hem satıyorlar hem de içiyorlar. Devletin buraya bir an önce el atması lazım, hatta hırsızlar çaldığı Telekom ve elektrik kablolarını burada yakıp satıyorlar. Belediye veya valilik ya burayı ya yıksınlar ya da düzeltinler." dedi.

"Ne kadar uyuşturucu ve madde kullanan varsa buraya geliyor"

Madde bağımlıları ve hırsızlar yüzünden huzuru arar hale geldiklerini ifade eden esnaf İbrahim Koç, "3 yıldan fazladır burada esnafım. Bu metruk binadan fazlasıyla rahatsızız. Çünkü ne kadar uyuşturucu ve madde kullanan varsa buraya geliyor. Bu durum karşısında çevrede bulunan ev ve iş yerlerine zarar veriyorlar. İş yerimin elektrik kabloları kesiliyor, kapılarımızı zorluyorlar, oto parkın etrafına taş atıp araçların camlarını kırıyorlar. Üç yıldır huzursuzuz. Elimizden gelen tedbirleri alıyoruz ama fayda etmiyor. Buranın komple yıkılması lazım çünkü kapatmak çözüm değildir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=