Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesinde 'Tecrübe Konuşuyor' etkinliği

25 Kasım 2022, 17:04 - Okunma: 1571

Emekli akademisyenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Batman Üniversitesinde düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” söyleşisiyle hem öğretmenlik hem de akademisyenlik yaptıkları dönemlere dair tecrübelerini anlattılar.

Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi yöneticileri, akademik ve idari personel, Batman ilinde görev yapan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin’in yaptığı söyleşiye, emekli akademisyenler Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, Öğretim Görevlisi Tevfik Yıldız ve Öğretim Görevlisi Zeki Ekinci konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşinin ilk konuşmacısı olan emekli akademisyen Burhan Zorluoğlu, Öğretmenlik ve akademisyenlik süreci boyunca yüzlerce öğrenci yetiştirdiklerini belirtti. Zorluoğlu, bu öğrencilerin iyi mevkilere gelmelerinin, onları farklı meslek dallarında görmenin gurur verici olduğunu ifade etti. Öğretmenlik mesleğinde empati kurabilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, meslek hayatı boyunca öğrencileriyle daima empati kurmaya çalıştığının altını çizdi.

Söyleşide konuşan emekli akademisyen Prof. Dr. Mustafa Salih Çelik, Batman Üniversitesinin kurulmasında aktif görev aldığını kaydetti. Dünyanın birçok ülkesine seyahatler gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, bu ülkelerin Türkiye ile kıyaslandığında Türkiye'nin ne kadar güzel olduğunu ve ülkenin vatandaşlarının insani değerlere ne kadar önem verdiklerini bir daha anladığını dile getirdi.

Öğretim Görevlisi Tevfik Yıldız, zor şartlarda okuduklarını, birçok konuda yaşanan olumlu gelişmelerin ve imkânların ardından şimdiki gençlerin çok şanslı olduklarını dile getirdi.

Öğretmenler Günü’nde hatırlanmalarının mutluluk verici olduğunu söyleyen ve burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten emekli akademisyen Zeki Ekinci ise meslek hayatında yaşadığı gurur verici anısının mezun olduğu okula atanmak ve bir zamanlar eğitim gördüğü öğretmenlerle aynı öğretmenler odasını paylaşmak olduğunu ifade etti. 

Davetli konuşmacıların, genç öğretmenlerin ve öğrencilerin mesleklerini sevmeleri için yapmaları gerekenler hakkında tavsiye ve önerilerde bulunmalarıyla sona eren söyleşinin adından konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, emekli akademisyenleri Batman Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek kendilerine teşekkür etti.

Batman Üniversitesi olarak önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Demir, Batman Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmaların ve gösterilen gayretlerin YÖK nezdinde bilindiğini ve taltif edildiğini vurguladı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=