Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı 200 muhtaç ve yetim çocuğu giydirdi

27 Kasım 2022, 13:08 - Okunma: 1164

Batman Umut Kervanı, daha önce düzenlediği kermesten elde ettiği gelirle ve hayırseverlerin katkılarıyla 200 civarında yetim ve muhtaç çocuğu giydirdi.

Batman Umut Kervanı, yoksul ve yetimlere yönelik yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda geçen ekim ayında yetim ve yoksullar yararına yapılan kermesten elde edilen gelirle ve hayırseverlerin katkılarıyla yaklaşık 200 civarında yetim ve muhtaç çocuğa 300 TL değerinde kışlık giyim ve bot yardımında bulundu.

Yardım faaliyetiyle ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, yetim ve muhtaç çocuklara kışlık giyim yardımında bulunarak onları mutlu ettiklerini söyledi.

Bu yardımı hayırseverlerin katkılarıyla yaptıklarını belirten Güzel, daha çok yetim ve yoksulun yüzünü güldürmek için hayırseverlerden yardımlarını sürdürmeleri çağrısında bulundu.

"Yetimlerin ve yoksulların mutlu olduğu her gün bizim için mutluluk günüdür"

Güzel, yaptığı açıklamada, "Batman Umut Kervanı olarak mutlu günlerimizden birini daha yaşıyoruz. Mutlu olmamız yetimlerin ve yoksulların mutlu olduğu her gün bizim için mutluluk günüdür. Bugün onların mutlu etmek adına kışlık giyim programımızı gerçekleştirdik. Bu programımız kapsamında 200 civarında yetim ve yoksul çocuğu giydirme imkânı elde ettik. Bu giyim yardımını ekim ayında gerçekleştirmiş olduğumuz kermesten elde etmiş olduğumuz gelirle ve hayırseverin katkılarıyla yaptık. Allah bağışçılarımızdan ve hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Yılda 3 defa giyim yardımı yapıyoruz"

Yılda 3 defa muhtaç ve yetimlere yönelik giyim faaliyetlerinde bulunduklarını vurgulayan Güzel, "Umut Kervanı olarak yılın üç döneminde giydirme programı yapmaktayız. Birincisi Kurban Bayramı, ikincisi Ramazan Bayramı ve üçüncüsü de şu anda kış dönemi giyim yardımımızı yapıyoruz. Bu yıl ki kışlık giyimlerimiz 300 TL değerindedir. Ayakkabı, kapüşonlu hırka ve kazaktan oluşan üçlü bir seti yetim ve yoksullarımıza veriyoruz. Ailelerimizi buraya çağırıp beden numaralarını göz önünde bulundurarak kendilerine tek tek kıyafetlerini verip onları mutlu etmenin heyecanını yaşıyoruz." dedi.

"Hayırseverlere yardımlarınızı sürdürün çağrısı"

Hayırseverlerin yardımlarının sürmesini isteyen Güzel, "Yılın 12 ayı yetim ve yoksulları güldürmek adına çeşitli yardım faaliyetlerimizi icra etmekteyiz. Bu yönüyle hayırseverlerimize çağrımız; yılın 12 ayı bağışlarını yaparak yetim ve yoksulları sevindirme fırsatında bizleri aracı kılabilirler." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
ALLAH'ın El-Adl ismi ve Namaz ile ilgili açıklamaların devamı…
Ramazan ayı ile birlikte sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alan çiğ k..
ALLAH'ın Es-Selam ismi ve Namaz ile ilgili açıklamalar...
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından ..
Takva ve El-Hesîb ile ilgili açıklamalar...
Cuma Hutbelerinde “Oruç, Bedenimize Sıhhat, Gönlümüze Sekinet Verir” konusu..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=