Lütfen bekleyin..



Sokak köpeklerinin yaydığı hastalıklar ölümlere neden oluyor!

28 Kasım 2022, 11:10 - Okunma: 544

Başıboş sokak köpeklerinin oluşturduğu ölümcül tehdit sürüyor. Güvenli Sokaklar Derneği Batman İl Temsilcisi Yasin Emrak, yaptığı açıklamada, sokak köpeklerinin yaydıkları zoonoz bakterilerinin insanların hastalanmasına, çoğu kez de ölümüne neden olduğunu söyledi.

Usulsüz beslemelerle hızla çoğalan başıboş köpeklerin çeteleşerek sokaklarda adeta terör estirdiğini belirten Emrak, özellikle çocukların bu köpeklerin vahşi dişlerine terk edildiğini, sahipsiz bırakıldığını vurguladı.

Ayrıca kuduz hastalığını da yayarak çocukların feci şekilde ölümüne sebep olan başıboş sokak köpeklerinin hem insanlar hem de diğer canlılar için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Emrak, yetkililerden acilen başıboş köpek terörünü durdurmasını ve güvenliği sağlamasını istediklerini kaydetti.

"Hâlâ ilkel çağlarda kalan hayvan saldırıları ve hastalıkları ile boğuşuyoruz"

İnsan haklarının öncelikle can ve mal güvenliği sağlanarak korunduğunu dile getiren Emrak, "Dünya uzay çağını yaşarken ne yazık ki bizler hâlâ ilkel çağlarda kalan hayvan saldırıları ve hastalıkları ile boğuşuyoruz. Köpek popülasyonundaki artış hem büyük halk sağlığı sorunu hem de bir iç güvenlik meselesi olarak önümüzdedir." dedi.

"Çocuklarımız köpeklerin vahşi dişlerine terk edilmiş"

Sokak köpeklerinin herkes için tehdit oluşturduğunu belirten Emrak, "Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama eksiklikleri nedeniyle uğruna canımızı feda edeceğimiz çocuklarımız köpeklerin vahşi dişlerine terk edilmiş, sahipsiz bırakılmıştır ve ne zaman, nereden geleceği bilinmeyen vahşi saldırılarına kurban gitmektedir. Adeta çocuk parkları köpek parklarına, sahiller tuvalet bölgelerine, ormanlar ise vahşi sürek avları için eğitim alanına dönüşmüştür." diye konuştu.

"Yaydıkları hastalıklar ölüme neden olmaktadır"

Usulsüz beslemelerle hızla çoğalan başıboş köpeklerin çeteleşip sokaklarda terör estirdiğine dikkat çeken Emrak, şöyle devam etti:

"Yaydıkları zoonoz hastalıklar sinsi bir şekilde insanların hastalanmasına ve hatta ölümüne neden olmaktadır. Çocukları parçalayıp yedikleri olaylar olduğu gibi yola sürerek trafik kazalarında ölümlere de sebep olmaktadırlar. Kuduz hastalığını yayarak çocukların feci şekilde can çekişerek ölümüne sebep olmalarını da görerek yaşadık. Kedilere, yaban hayvanlarına, çiftlik hayvanlarına saldırarak telef etmeleri de artık sıradan olaylar haline gelmiştir.

"Sadece köpekler üzerinden vicdan adı altında yürütülen istismara teslim olunamaz"

Vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve halk sağlığını korumanın devletin temel görevlerinden olduğunu anımsatan Emrak, "Devletin zafiyet gösterdiği alanlarda nefsi müdafaa adına herkes kendince tedbir almak zorunda kalacak ve kaos ortamı oluşacaktır. Vicdan bir bütündür. Sadece başıboş köpekler üzerinden vicdan adı altında yürütülen istismara teslim olunamaz." ifadelerini kullandı.

"Güvenli sokaklar lüks değil temel bir haktır"

"Sadece başıboş köpeğe merhametli, insana merhametsiz gruplara değer verilemez" diyen Emrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güvenli sokaklar lüks değil temel bir haktır. Ey millet, ey devlet ne zaman gereğini yapacaksınız? Bu zulme dur diyecek aklı başında hiç kimse yok mu? Terörün her türünü kınayarak devletten acilen başıboş köpek terörünü de durdurmasını ve güvenliği sağlamasını istiyoruz."(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=