Lütfen bekleyin..



Eski Orman ve Su İşleri Bakan Eroğlu: Hasankeyf Türkiye’nin en muhteşem ilçesi 

29 Kasım 2022, 16:06 - Okunma: 601

Hasankeyf’te bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak için Batman'a gelen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yapılan yatırımlarla Hasankeyf'in Türkiye’nin en muhteşem ilçesi haline geleceğini söyledi.

Batman Valiliği ziyareti esnasında açıklamada bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin en muhteşem ilçesinin Hasankeyf olduğunu söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Batman'a gelen Eroğlu'nu Batman Valisi Ekrem Canalp tarafından karşılandı. Vali Canalp ile kameraların karşısına geçen Eroğlu, kısa bir basın açıklaması yaparak yapacağı temaslarıyla ilgili bilgi verdi.

Hasankeyf’in Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri olduğunu belirten Eroğlu, Türkiye’nin en muhteşem ilçesinin Hasankeyf olduğunu söyledi.

"Dünyanın en büyük tarihi eserleri taşıma, koruma ve ihyasını gerçekleştirdik"

Eroğlu, "Hasankeyf’e birçok hizmetler yapıldı. Tarihi yapılar korunarak yeni yerlerine taşındı. İlçe muhteşem bir görüntüye kavuştu. Bundan sonra da Hasankeyf için, Batman’ın diğer ilçeleri için elimizden geleni yapacağız. Burada dünyanın en büyük tarihi eserleri taşıma, koruma ve ihyasını gerçekleştirdik. Hasankeyf'in bütün tarihi eserlerini bu şekilde taşıdık.  Eski Hasankeyf gerçekten iptidaiydi. Hatta tarihi Artukbey Köprüsünün taşları sökülmüş haldeydi. Küçük Saray tamamen yok oluyordu. Bizler Küçük Sarayı tamamen ihya ettiğimiz gibi 6 metre yükselttik." diye konuştu.

"Batman'a 30 katrilyon lira yatırım yaptık"

Bölgenin en muhteşem müzesinin Hasankeyf'te yapıldığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Hasankeyf bölgenin en tarihi mekânı olacak. Özellikle bakanlığım dönemimde Hasankeyf ve civarı için yaptığımız arkeolojik kazılar Kültür Bakanlığının bütün arkeoloji kazılarının maliyetinden daha fazlaydı. Bütün bu eserleri topladık ve şu anda bu bölgenin en muhteşem müzesi Hasankeyf'tedir. Dünyada yeniden yerleşim ve tarihi eserleri koruma açısından dünyada örnek olacak bir projedir. Merkezi hükümet sadece Batman'a 30 katrilyon lira yatırım yaptı. Batman, Batman olalı böyle yatırım görmedi."

Daha sonra Ilısu Barajıyla ilgili getirdiği kitabı tanıtan Eroğlu, valilikten ayrılarak AK Parti Batman İl Başkanlığına geçti. Eroğlu, ziyaret sonrası bir dizi incelemede bulunmak üzere Hasankeyf’e gitti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
11 ayın sultanı rahmet ayı Ramazan ayında halkın ekmek ve pide ihtiyaçların..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, erkek berbe..
Batman'da bir motosikletlinin seyir halindeki otomobile arkadan çarpmas..
Batman'da gece yarısı meydana gelen silahlı saldırıda biri kadın 2 kişi..
Uyuşturucu ile mücadele hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Batman Milletvekil..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, '..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=