Lütfen bekleyin..



Batman'da 500 yataklı hastanenin ihalesinin iptal edilmesine tepki

06 Aralık 2022, 16:45 - Okunma: 4085

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, 3 kez ihaleye çıkan 500 yataklı hastanenin ihalesinin üçüncü kez de iptal edilmesinin halkı hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Kentin sağlık ihtiyacını karşılayacak ve 2015 yılında yapılması kararlaştırılan 500 yatak kapasiteli hastanenin bir an önce yapımına başlanılması gerektiğini belirten Sağ-Çev Başkanı Dursun, yetkililere çağrıda bulundu.

Uzun zamandır Batman kamuoyunun gündeminde olan 500 yataklı yeni hastanenin yatırım programına alındığını anımsatan Dursun, "Karar 12 Şubat 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Bu kararı Batmanlılar olarak sevinç ve heyecanla karşılamıştık. Batman'ın en çok ihtiyaç duyduğu 500 yataklı hastanenin kente kazandırılacak olması vatandaşlarımızın hastanelerden daha verimli ve kaliteli bir hizmet ve muayene olmasını sağlayacakken alınan son dakika bir karar ile ihalenin tekrar tekrar iptal edilmesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır." dedi.

"Mevcut durumlar iyileştirilmeli"

500 yataklı hastanenin yapılması halinde başka illere sevk işleminin ortadan kalkacağını, hastanelerdeki doktor açığının büyük ölçüde giderileceğini vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Bu hastanenin yapılması, hastaları özel hastanelerin insafına terk etme sistemini bir nebze ortadan kaldıracaktı. İhalenin neden iptal edildiği gibi teknik konuların elbette ki bir izahı olabilir. Fakat biz Batmanlılar olarak mevcut durumun iyileştirilmesi için gerekli mercilerin bir an önce düzenleme yapmaları, bununla insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

MHRS sıkıntısı, doktor eksikliği gibi kamu hastanelerindeki yoğunluktan ötürü hastaların birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Dursun, yeni hastanenin bir türlü faaliyete geçmesinin bu yaraya tuz serptiğini kaydetti.

"Hastanelerdeki doktor açığı giderilmeli"

Yeni hastane yapılana kadar mevcut sorunların giderilmesine yönelik adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Dursun, "Bundan dolayı sıkıntıları ortadan kaldırabilecek düzeyde önlemlerin alınması gerekir. Hastane yapımı ile alakalı yetkililerin atılması gereken adımları bir an önce atmalıdır. Özellikle hastanelerdeki doktor açığının giderilerek tüm branşların istihdam edilmesi, özel hastanelerdeki abartılı fiyat tarifelerinin iyileştirilmesi, MHRS sisteminin daha verimli bir hale getirilmesi ve bunların ivedilikle çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=