Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: Ölümlü kazaların yaşandığı yola çözüm bekliyoruz

07 Aralık 2022, 12:30 - Okunma: 821

Ölümlü kazaların yaşandığı yolda ışıklandırma, üst geçit ve sinyalizasyon yapılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yetkililere gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında Batman-Siirt Karayolunda yol aydınlatma ışıkları ile hız kesicilerin olmaması, uyarıcı levhaların yetersiz olması ve herhangi bir üst geçicin olmaması nedeniyle sürekli kazaların yaşandığına dikkat çekerek yetkilileri göreve davet etti.

Kazaların yaşandığı yolda ışıklandırma, kavşak, hız kesici, üstgeçit ve sinyalizasyon olmadığı için sürekli ölümlü kazaların yaşandığını belirten Şahin, özellikle havaların kararmasıyla kazaların yaşandığını söyledi.

Şahin ve heyeti, ölümlü kazaların yaşandığı Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında Batman-Siirt Karayolunu gezdikten sonra bir açıklamada bulundu.


"Geniş bir yol var ama önlemler yetersiz"

Sık sık kazaların meydana geldiği yolda herhangi bir uyarıcı ve hız kesici önlemin olmadığına dikkat çeken Şahin, "Şu anda Batman Organize Sanayi Bölgesine giden yoldayız. Maalesef Batman'ın diğer giriş ve çıkışlarında olduğu gibi bu yolumuzda da sık sık ölümlü kazalar meydana geliyor. Burada geniş bir yol var ama yolun etrafında herhangi bir aydınlatma yoktur, sürücülerin hızını kesecek uyarıcı levhalar eksiktir, zemini sıkıntılıdır ve özellikle yolu ayıran bir refüjün olmaması kazlara neden olmaktadır. Hava karardığında sürücülerin bu yolda sıkıntılar yaşamasıyla beraber sık sık ölümlü trafik kazaları meydana gelmektedir." dedi.

"Yüzlerce işçi taşıyan minibüsler her gün bu yolu kullanmaktadır"

Ölümlü kazaların yaşandığı yola en kısa sürede gerekli önlemin alınması için bir an önce çalışmaların başlaması gerektiğini ifade eden Şahin, "Çok değil birkaç gün önce bulunduğumuz mevkide zincirlenme kaza yaşandı ve kazada bir kişi hayatını kaybetti, 4 vatandaşımız da yaralandı. Bu kazalar karşısında yüreğimiz acıyor. Bu yol, Organize Sanayi Bölgesine giden yol olduğu için günde yüzlerce işçiyi taşıyan minibüsler burayı kullanmaktadır. Ayrıca bu yoldan Beşiri, Kurtalan ilçelerine ve Siirt iline giden yoldur. Dolayısıyla burası çok yoğun kullanılan bir yoldur. Buradan Batman yöneticilerine sesleniyoruz; lütfen; daha büyük kazalar ve acılar yaşanmadan bu yolu hemen bir programa alın, şayet programa alınmışsa da bir an önce işe koyulun." ifadelerini kullandı.

"Bu yol Batman'ın en önemli meselesidir"

HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak yolun güvenli hale gelmesi için yetkililere seslenen Şahin, çalışmaların bir an evvel yapılması için çağrıda bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yola orta refüj mü, aydınlatma mı, OSB'nin girişine köprülü kavşak mı gerekiyor? Her ne gerekiyorsa bütün bunlar için adım atılmasını istiyoruz. Batman halkının artık bu acıları yaşamasını istemiyoruz. Çünkü Batman'ımızın yığınla sorunu var ve bu sorunlarını tespit edip basın yoluyla kamuoyuna ve ilgili yerlere iletmeye çalışıyoruz. Bu yol Batman'ın en önemli meselelerinden ve problemlerinden biridir. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak bu yolun güvenli hale gelmesi için işin takipçisi olacağız." (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=