Lütfen bekleyin..



Zincir marketlerin denetlenmesi çağrısı!

08 Aralık 2022, 10:07 - Okunma: 696

Gıda fiyatlarındaki artışın en büyük nedeninin zincir marketleri olduğunu belirten Batman Gıda Toptancılar Derneği Başkanı Süleyman Emek, bu marketlere yönelik denetimlerin sıklıkla yapılması gerektiğini söyledi.

Zincir marketlerinin küçük esnafı iflasın eşiğine getirdiğini, gıda fiyatlarındaki artışlarda önemli rol oynadıklarını ifade eden Emek, zincir marketlerinin her geçen gün kontrol edilemez bir duruma geldiklerini kaydetti.

Zincir marketlere ilişkin denetimlerin çok yetersiz olduğunu dile getiren Emek, "Bu ulusal zincir marketleri her yerde olduğu gibi Batman'da da halkla ilgili herhangi bir endişeleri olmayan marketler zinciridir. Halkı düşünmüyorlar, sadece kendi ceplerini düşündükleri için halkla herhangi bir bağları yok. Bu market zincirleriyle ilgili denetimlerin de yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu zincir markerlerine ilişkin devletin ciddi manada denetim mekanizmalarını çalıştırması lazım." dedi.

Süleyman Emek

"Gıda fiyatlarındaki artışlarda ön plandadırlar"

Zincir marketlerinin küçük işletmeleri bitirme noktasına getirdiğine dikkat çeken Emek, şöyle devam etti:

"Bu marketler küresel bazda bir ağ oluşturmuş ve mal alımlarında fiyatların yükselmesine neden olmaktadırlar. Ciddi mal alıyorlar ama bunu fiyatlarına yansıtmıyorlar. Bu marketler fiyat artışlarıyla her zaman ön plandadırlar. Devletin bunları belli periyodiklerle sürekli denetlemelidir."

"Küçük esnafın korunması gerekiyor"

Zincir marketlerinin çalışma saatlerinin kısıtlanması gerektiğini vurgulayan Emek, "Örneğin sabah 10, akşam 7 gibi… Bu saatler dışında marketlerin kapanması lazım. En azından diğer saatler içerisinde ufak ölçekli esnafların bir pay alması lazım. Küçük esnafı düşünmemiz lazım. Küçük esnafın korunması gerekiyor. Bunu da ancak devlet yapabilir." diye konuştu.

"Küçüğü ezme anlayışıyla hareket ediyorlar"

Tüm siyasi partilerin birlik olup, küçük esnafın korunmasına yönelik zincir marketlere ilişkin yasa çıkarılması gerektiğinin altını çizen Emek, şunları söyledi:

"Bunu en kısa zamanda yapmalarını bekliyoruz. Çünkü küçük esnaflar her geçen gün eriyor. Yerel esnafı güçlendirip onlarla hareket etmemiz lazım. Zincir marketleri her zaman küçük esnafa bir engeldir. Kontrol edilemez bir hale geliyorlar. Güç kimdeyse fakiri, küçüğü ezme anlayışıyla hareket ediyorlar. Bunun için devletin bunları sürekli denetlemesi lazım. Yoksa bunlar gittikçe millete bela oluyorlar. Bunları defedecek yegane güç yine siyasilerdir."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=