Lütfen bekleyin..



Batmanlılardan Siyer yarışması kayıtlarına yoğun ilgi

11 Aralık 2022, 17:20 - Okunma: 1041

Siyer Yarışması kayıtlarına yoğun ilgi gösteren Batmanlılar, kaybedeni olmayan Siyer yarışmalarının, Peygamberimizi tanımamız için fırsat olduğunu söyledi.

12'ncisi düzenlenecek olan Siyer yarışması için kayıtlar, 7 Ekim itibariyle başladı. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer yarışması kayıtları devam ediyor.

12 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan yarışmada, dereceye girenlere umre ile çok sayıda ödül verilecek. Dört kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın başvuruları 22 Ocak 2023'te sona erecek.

Siyer yarışmasına yoğun ilgi gösteren Batmanlı gençler ise duygularını İLKHA mikrofonlarına aktardılar.


"Yarışmaya her katıldığımda Peygamber Efendimizin hayatından yeni bir şey öğreniyorum"

Ailece Siyer yarışmasına katıldıklarını ifade eden Abdullah Ortaç, herkesi yarışmaya kayıt yaptırmaya davet ederek, "Siyer yarışmasına kaydımı yaptım. Ailece de yarışmaya katılıyoruz. Dördüncü defadır başvuru yapıyor ve katılıyorum. Hedefim Peygamber Efendimizin hayatını anlayarak okumak ve hayatımıza tatbik etmektir. Siyer yarışmasının kitabı çok güzel, benim yaşımda olan her kesin yarışmaya kayıtlarını yapıp kitabı okumalarını tavsiye ediyorum. Yarışmaya her katıldığımda Peygamber Efendimizin hayatından yeni bir şey öğreniyorum. Yarışma sonucunda bisiklet kazanmayı hedefliyorum." dedi.

"Hedefim bisiklet kazanmaktır"

Amacının kitabı okuyarak Peygamber Efendimizim hayatını öğrenmek olduğunu söyleyen Eyüp Furkan Tatar, "Siyer Yarışmasına ilk defa kaydımı yaptım. Daha önce bütün ailem kaydını yaparken yaşım tutmuyor diye kayıt olamıyordum. İlk defa kaydımı yaptığım için biraz heyecanlıyım. Kitabın ilk sayfalarını okudum çok güzeldi. Amacım kitabı okuyarak Peygamber Efendimizim hayatını okuyup öğrenmektir, hediye kazanmak da istiyorum. Hedefim ise bisiklet kazanmaktır." ifadelerine yer verdi.

"İlk defa üçüncü kategoriden katıldığım için heyecanlıyım"

İlk defa üçüncü kategoriden katıldığı için heyecanlı olduğunu belirten Osman Acar, "Siyer yarışmasına Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi öğrenmek için katıldım. Yarışmaya daha önce de katılmıştım. Dördüncü defadır siyer yarışmasına katılıyorum. Hedefim Peygamberimizin hayatını tam olarak kitaptaki gibi öğrenmek. Daha önce birinci kategoriden yarışmaya katılıyordum, ilk defa üçüncü kategoriden katıldığım için heyecanlıyım, inşallah ben de herkes de kazanır. Herkesi yarışmaya katılmaya tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Hedefimi kazanmak için 15 defa kitabımı koyacağım"

Siyer yarışmasında ödül kazanmak için çok çalışacağını söyleyen Muhammed Yahya Kaya, "Üçüncü defadır Siyer yarışmasına katılıyorum. Geçen sene siyer yarışmam zor geçmişti ama bu sefer daha çok çalışacağım. İlk hedefim Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve teleskop kazanmaktır. Hedefimi kazanmak için 15 defa kitabımı koyacağım." dedi.

"Yarışmaya giren herkese başarılar diliyorum"

Siyer yarışmasına üçüncü defadır katıldığını ifade eden Ebubekir Bağlamış, "Siyer yarışmasına katılmak için buraya geldim. Peygamber Efendimizin hayatı çok güzel olduğu için yarışmaya katıldım. Dördüncü defadır yarışmaya katılıyorum. Herkese yarışmaya katılmayı tavsiye ediyorum. Amacım Peygamberimizin hayatını öğrenmek ve yarışmadan bilgisayar ya da teleskop kazanmayı bekliyorum. Yarışmaya giren herkese başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Kitabı 6 defa okumayı hedefliyorum"

Önceliklerinin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirten Yusuf Ali Demir, "Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen Siyer yarışmasına kaydımı yaptım. Hedefim öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek ve diz üstü bilgisayar kazanmaktır. Kitabı 6 defa okumayı hedefliyorum. Kitap sayesinde Peygamberimizin hayatını, doğumunu ve amcalarını öğrendim. Tüm arkadaşlarıma yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

"Siyer yarışmaları Peygamberimizi tanımamız için bir fırsattır"

Siyer Yarışmasını düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür eden Abdülhalim Başak, ise şunları söyledi:

"Siyer yarışmasına inşallah 6'ınci girişim olacak. Her sene yarışmaya girdiğimde ayrı bir zevk yaşıyorum. Çünkü peygamber efendimizin hayatından öğrenecek çok şeyimiz var. O yüzden her kesin yarışmaya davet ediyorum. Peygamber efendimiz bizim en büyük örneğimiz olduğu için onu çok iyi tanımalıyız. Siyer Yarışmaları Peygamberimizi tanımamız için bir fırsattır. Böyle yarışmaların her sene yapılmasını tavsiye ediyorum. Ve yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=