Lütfen bekleyin..



Batman'da okul öncesi eğitimde büyük artış

15 Aralık 2022, 14:36 - Okunma: 1426

Millî Eğitim Bakanlığının, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliğini arttırmak amacıyla hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında Batman'da okul öncesi okullaşma oranı yüzde 99 seviyesine yükseldi.

Çalışmalar kapsamında il genelinde 68 bağımsız anaokulu, bünyesinde ana sınıfı bulunan 281 okul ve 3 özel anaokulunda toplam 17 bin 251 çocuk okul öncesi eğitimden faydalandığı aktarıldı.

Projeler kapsamında ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, eğitimde fırsat eşitliğini artırmanın en öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmada ve öğrenciler arasındaki başarı farklarını azaltmada okul öncesi eğitimin kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Kurtaran, "Okul öncesi okullaşma oranının yükselmesi; öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel becerilerini geliştirip eğitimin kalitesine, okullar arası başarı farkının ve ilkokulda çocukların hazır bulunuş düzeyi farklarının azaltılmasına çok önemli katkı verecektir. Bu nedenle eğitime erişimde okul öncesine büyük önem veriyoruz." dedi.

Batman'da yaptıkları çalışmalar kapsamında mevcut duruma ek olarak 26 bağımsız anaokulu ve 128 ana sınıfı açtıklarını ifade eden Kurtaran, "İlimizde yeni eğitime açtığımız bağımsız anaokulu ve ana sınıfları ile birlikte 5 yaştaki okullaşma oranımız yüzde 99 seviyesine yükseldi. Batman olarak en güçlü yanlarımızdan birisi her zaman okul öncesi eğitim oldu. 2016 yılında 'Çocuğumu Seviyorum Anasınıfına Gönderiyorum' adıyla bir çalışmayı hayata geçirdik. Bu çalışma ile birlikte öğrencilerimizin okul öncesine olan erişimini artırdık." diye konuştu.

20 yıl önce okul öncesi okullaşma oranı yüzde 3,4 iken bugün gelinen noktada okul öncesi okullaşma oranının kent genelinde yüzde 99 seviyesine ulaştığını vurgulayan Kurtaran, şöyle devam etti:

"Yine 2000’li yıllarda ilimiz geneli 845 çocuğumuz okul öncesi eğitim görme imkânı bulurken bu oran 20 yılda 20 kat artarak 2022-2023 eğitim öğretim yılında 17 bin 251 oldu. 2000’li yıllarda yılında ilimizde bağımsız anaokulu sayısı 2 iken 2022 yılında bu sayı 68 oldu. Aynı zamanda öğretmen sayımızda da ciddi şekilde artış oldu. İlimizde 2000’li yıllarda 113 okul öncesi öğretmen görev yaparken bu sayı 2022 yılında 682’ye ulaştı."

Kurtaran, ayrıca ilde özel eğitim gereksinimi duyan okul öncesi yaştaki çocuklar için de Batman Özel Eğitim Uygulama Anaokulu, Halime Okçu Özel Eğitim Anaokulu ve Sakarya Özel Eğitim Anaokulunda 57 özel çocuğun okul öncesi özel eğitimi gördüğünü kaydetti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Kur'an'ı Kerim'i güzel okuma ve hafızlık yarışmasının bölge fin..
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=