Lütfen bekleyin..



Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığından peygamber düşmanlarına sert tepki

20 Aralık 2022, 16:49 - Okunma: 601

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı yazılı açıklamada, Peygamber Efendimize yönelik hakaretlere sert tepki göstererek faillerini telin etti.

Diyanet-Sen Şube Başkanı Ahmet Cihan, Yeniçağ Gazetesi Haber Müdürü Fatih Ergin’in sosyal medya üzerinden hafızlık törenlerini hedef alan skandal sözleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'ı, Peygamber Efendimiz hakkında sarf ettiği sözlerden dolayı şiddetle kınadığını söyledi.

Cihan, "Dini değerlerimize ve inançlarımıza hakareti sanat olarak gösteren, haddini bilmeyen, kimlerin adına çalıştıkları belli olmayan edepten yoksun İslam düşmanı mahlûklar,  Müslümanlara hakaret ederek, İslam’a ve Müslümanlara kinlerini kusmuşlardır. Herkes haddini bilecek, hiç kimsenin dini değerlerimize, inançlarımıza, İslam’ın şanlı Peygamberine hakaret etme özgürlüğü yoktur." dedi.

"Bu gibi hadsizlere cevap vermek bütün müminlerin asli görevidir"

Halkının yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de belli aralıklarla planlı ve maksatlı bir şekilde bazı figüranlar tarafından İslam’ın şanlı Peygamberlerine, Kuran-ı Kerime ve bütün kutsallara saldırıların yapıldığına dikkat çeken Cihan, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar Müslümanların kalbinde derin yaralar açmıştır. Peygamber Efendimize, İslami değerlere yapılan çirkin saldırı, eleştiri ve söylemler, siyonizme hizmet etmekten başka bir şey değildir. Peygamberimiz döneminde de cereyan eden bu gibi asılsız saldırılar her zaman en ağır şekilde, sert tepki ve cezai müeyyideler ile karşılık görmüştür. Bu gibi hadsizlere cevap vermek bütün müminlerin asli görevidir. Kimden gelirse gelsin bu gibi çağ dışı menfur saldırıları söylemleri kınıyor ve telin ediyoruz.”

"İslam düşmanlığına dur demeliyiz"

Açıklamasının devamında Cihan, "Gaflet uykusundan uyanıp sapıkların, batıl yolda olanların, dinsiz ve imansız olanların, hainlerin, masonların şeytani planlarına karşı önderimiz, rehberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın tebliğ metoduyla mücadele edelim. Tehlike büyüktür. Ciddiye almak gerekir. Bugün ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok merkezinde Ebu Cehil 'in çocukları her fırsatta İslam dinine, Kuran-ı Kerim’e, Resulullah’a, hafızlığa, camiye dil uzatarak Müslümanların kutsal değerlerine savaş ilan etmişlerdir. Buna dur demeliyiz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=