Lütfen bekleyin..



İslami şahsiyet ve değerlere yönelik saldırılara tepkiler sürüyor

20 Aralık 2022, 17:02 - Okunma: 758

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, yaptığı yazılı açıklamayla son zamanlarda Peygamber Efendimize, kutsal değerlere, İslami yapılara yönelik hakaret ve saldırılara tepki gösterdi.

Son günlerde kimi zaman kadın hakları, kimi zaman çocuk hakları, kimi zaman da özgürlük adına dini değerleri aşağılayan açıklamalarda artış yaşandığı belirtilen açıklamada, "Medyada, kamusal alanlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan hakaret içerikli bu provokatif yayınların hedefinin İslam’ın kutsal değerlerine yönelik olduğu aşikârdır. İslam dinin insanlar nezdindeki itibarını sarsmaya yönelik bu girişimler asla karşılık bulamayacak ve güneş balçıkla sıvanamayacaktır. Sergilenmek istenen bu senaryoyu 28 Şubat öncesi oluşturulan atmosferden ve medyadaki aktörlerinin yıllar sonra gelen itiraflarından dolayı çok iyi tanımaktayız." denildi.

"İslam’a ve kutsal değerlere saldırı düşünce özgürlüğü sayılamaz"

Saldırıların düşünce özgürlüğü olamayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bu bağlamda İslam’a ve kutsal değerlere saldırı hakaret, aşağılama ve tahrik hükmündedir. Hiçbir kimse, hiçbir zümre düşünce özgürlüğünü bahane ederek mukaddesata saldırma hakkını kendisinde bulamaz. Saldırıların kesinlikle düşünce ve ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası bulunmamaktadır."

"İslam Peygamberi tüm insanlık için rol modeldir"

Peygamber sevgisinin Müslümanlar için canlarını korumaktan önce geldiği vurgulanan açıklamada, "Peygambere iman etmiş her can, onu korumaya, ona karşı yapılacak saldırılara karşı kendini siper etmeye her zaman hazırdır. Esasen hayatı boyunca insanları barış, hikmet ve merhamete çağıran; beşeriyeti cahiliyet bataklığından kurtarıp saadet asrına kavuşturan İslam Peygamberi tüm insanlık için rol modeldir. Bu sebeple insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük inkılapçı olan Hazreti Muhammed'i daha yakından tanımak ve tanıtmaya devam edeceğiz. Şüphesiz zalimler istemese de Allah, nurunu tamamlayacaktır." ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Organize Sanayi Bölgesinde meyve suyu üretimi yapılan bir fabrikanın..
Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Kahveci köyü yakınlarında öğle saatleri..
Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir meyve suyu fab..
Taahhüt süresi sona ermiş ve sistemde borç görünmeyen vatandaşlara, operatö..
Batman'da iki otomobilin karıştığı kazada can kaybı yaşanmazken, araçla..
Batman'ın merkez ilçesine bağlı Yakıtlı köyü kırsalında meydana gelen v..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=