Lütfen bekleyin..



Batman'da taziye evine giren hırsızlar giriş kapısının bakır kaplamasını çaldı

27 Aralık 2022, 18:05 - Okunma: 725

Batman'da Aydınlar Camii avlusunda bulunan Eski Sanayi Halil Aba Taziye Evine giren hırsızlar, taziye evi giriş kapısının bakır kaplamasını çalıp kayıplara karıştı. Cami cemaati, hırsızların yakalanması için yetililere çağrıda bulundu.

Son zamanlarda camide yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaati, hırsızlarla başlarının dertte olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istediler.

Batman merkez Şirinevler Mahallesinde bulunan Eski Sanayi Camii Halil Aba Taziye Evinin giriş kapısında bulunan bakır kaplama, kimliği bilinmeyen hırsız ya da hırsızlar tarafında sökülüp çalındı.

Konu ile ilgili İLKHA mikrofonu konuşan vatandaşlar, hırsızlık olaylılarına karşı kalıcı çözüm için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

"Hırsızlık olaylarına bir çare ve caydırıcı cezaların verilmesi lazım"

Cami ve taziye evlerinde hırsızlıkların çoğaldığını söyleyen Mecit Ekinci, "Taziyemizin ilk günü geldik, baktık ki hırsızlar giriş kapısının bakırını söküp çalmış. Bu sorunu başka taziye evleri ve camilerde de gördük. Bu da Batman için çok kötü bir örnektir. Yakalanan hırsızları ise karakolda bizden önce bırakıyorlar. Hırsızlık olaylarına bir çare ve caydırıcı cezaların verilmesi lazım, taziye ve camiler herkesin kullandıkları yerlerdir. Cami ve taziye evlerinde yaşanan hırsızlık olayları yüz kızartıcı olaylardır. Toplam değeri 2 bin lira olan bakırı hırsızlar 5 veya 10 liraya satıyorlar. Yetkililerin bu soruna bir an evvel bir çözüm bulması ve önlem alması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Hırsızlık yapanlara en ağır cezalar verilsin"

Yetkililerin bir an evvel hırsızlık olaylarına çözüm bulması gerektiğini belirten Eyüp Ekinci, "Sorunumuz Müslümanların kullandığı taziye evleri ve camilere hırsızların girmesidir. Hırsızlar, taziye evinin giriş kapısında bulunan bakırı söküp götürmüş. Böyle yerlerde hırsızlık olaylarının kesinlikle olmaması gerekirdi. Başıboş bırakılan hırsızlar yüzünden artık idare edecek gücümüz kalmadı. Yetkililerden isteğimiz bu hırsızlık olaylarına bir an evvel önlem almaları ve hırsızlık yapanları yakalayıp en ağır cezaları vermeleridir" dedi.

"Cami cemaati olarak artan hırsızlık olaylarından çok şikâyetçiyiz"

Cami ve taziye evlerinde yaşanan hırsızlık olaylarının kabul edilemez derecede çoğaldığını dikkat çeken Muhteşem Tural, "Cami cemaati son zamanlarda artan hırsızlık olaylarından çok şikâyetçidir. Hırsızlar camilerin elektrik kablolarını, musluklarını ve kapılarını çalıyorlar. Hatta geçen gün taziye evinin giriş kapısında bulunan bakırı söküp çaldılar. Bu hırsızlık olayları kabul edilecek bir şey değildir. Emniyetten isteğimiz; akşam ve geceleri devriye atmalardır. Mahallede başıboş dolaşan madde bağımlısı gençler var. Hırsızlar akşamları caminin içine giriyorlar. Eğer hırsızlara ağır ve caydırıcı cezalar verilirse, yaşanan hırsızlıklar önlenecektir." diye konuştu.

"Yakalanan hırsızlar mahkemeye gidiyor ama ceza almadan serbest bırakılıyorlar"

Hırsızlık olaylarının genelde gece saatlerinde yaşandığını belirten Şemsettin Işık ise şunları söyledi: "Camimizde hırsızlık olayları meydana geliyor. Camilerin kapılarını ve musluklarını çalıyorlar. Taziye evi kapısının bakırını çaldılar. Genelde geceleri hırsızlıklar oluyor. Bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Yakalanan hırsızlar mahkemeye gidiyor ama ceza almadan serbest bırakılıyorlar. Hırsızlık olaylarına artık bir çare bulunmasını istiyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=