Lütfen bekleyin..



Her yıl yüzbinlerce çocuğun katıldığı 'namaz eğitim programı' yılın tamamına yayılıyor

30 Aralık 2022, 11:40 - Okunma: 794

Kur'an Nesli Platformu, namazı sevdirmek ve namaz bilincini yerleştirmek amacıyla "Hayat Namazla Güzeldir" sloganı kapsamında her yılın ağustos ayında yüzbinlerce çocuğun katıldığı 'Namaz Eğitim Programı'nı, yoğun teveccüh dolayısıyla yılın tamamına yaydıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kur'an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü, namazı gündemin merkezine yerleştirmeye gayret ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda namaz eğitim programlarını sürekli hale getirdiklerini ifade eden Sütçü, yılın her ayında birbirinden ayrı gruplardan oluşan 7-10 yaş arası çocukları, namaz eğitimi programlarına dâhil ettiklerini ve programını tamamlayan öğrencilerle her ayın sonunda yapacakları etkinliklerle eğitimi daha zevkli ve etkili hale getireceklerini vurguladı.

Sütçü, her kesimi böylesi anlamlı bir çabaya destek vermeye ve elbirliği ile çalışmaları genişleterek namaz bilinciyle yetişmiş nesillerin inşasında daha fazla sorumluluk almaya davet etiklerini kaydetti.

"Erken yaşlarda çocuklarımıza İslami bilinç verilmeli, ibadetler öğretilmelidir"

Tüm zamanlara ve çağlara hitap eden bir kitabın müntesipleri olarak hayatı Kur'an-a ayarlı yaşayıp nesilleri Kur'an-a endeksli yetiştirmek gerektiğinin altını çizen Sütçü, "Rabbimizin rızası doğrultusunda bir Kur'an neslinin inşası öncelikli vazifelerimizdendir. Şüphesiz böyle bir neslin inşası temelden olur. Bu anlamda çocuklarımız yeni bir neslin inşasında daima merkezde olmalıdır. Çocuk eğitiminin gittikçe zorlaştığı günümüzde bu konu üzerinde hassasiyette durulmalı ve Nebevi öğretiler doğrultusunda, erken yaşlarda çocuklarımıza İslami bilinç verilmeli, ibadetler öğretilmelidir." dedi. 

"Programlarda yüzbinlerce çocuğumuza namazı anlatıp, öğrettik"

Kur'an Nesli Platformu olarak bu gaye doğrultusunda yıllardır "Hayat Namazla Güzeldir" diyerek çocuklara namazı sevdirmek ve namaz bilincini yerleştirmek için her yıl ağustos ayında namaz eğitim programı uyguladıklarını anımsatan Sütçü, şöyle devam etti:

"Yıllardır gerçekleştirdiğimiz bu programlarda yüzbinlerce çocuğumuza namazı anlatıp namazı öğrettik. Namaz sevgisinin sokaklara, parklara, meydanlara taştığı bu programlarımızda, birbirinden güzel sahnelere hep birlikte şahitlik ettik ve o güzel sahneleri Rabbimizin huzurunda şahitler eyledik. Büyük bir emek ve özveri ile gerçekleştirdiğimiz bu programları kitlesel katılımlı final etkinlikleri ile taçlandırıp namazı gündemimizin merkezine yerleştirmeye gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz."

"Namaz eğitim programımızı sürekli hale getiriyoruz"

Açıklamasının devamında Sütçü, "İki günü bir olan ziyandadır' düsturuyla her daim çalışma sahamızı ve çalışma koşullarımızı geliştirmeye, ilerletmeye devam ediyor ve bu münasebetle namaz eğitim programımızı yılın bir ayına hapsetmeyerek tüm zamanlara yayıyoruz. Bundan sonraki süreçte imkânlarımızın el verdiği her yerde 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla çalışmalarımızı geliştirerek yılın tamamına yayıyor ve namaz eğitim programımızı sürekli hale getiriyoruz. Yılın her ayında birbirinden ayrı gruplardan oluşan 7-10 yaş arası çocuklarımızı namaz eğitimi programlarına dahil ediyor ve programını tamamlayan öğrencilerimizle her ayın sonunda yapacağımız etkinliklerle eğitimi daha zevkli ve etkili hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her kesimi böylesi anlamlı bir çabaya destek vermeye davet ediyoruz"

Herkesi bu eğitimler noktasında daha fazla sorumluluk almaya çağıran Sütçü, açıklamasının sonunda şunları söyledi:

"Yaşadığımız bu son dönemde namazın terki meselesinin ümmetin en büyük sorunlarından biri olduğu bilinciyle bu hususta endişe ve imkân sahibi her kesimi böylesi anlamlı bir çabaya destek vermeye ve elbirliği ile çalışmaları genişleterek namaz bilinciyle yetişmiş nesillerin inşasında daha fazla sorumluluk almaya davet ediyoruz.

Kur'an Nesli Platformu olarak, tüm gönül paydaşlarımızla namaz bilincinin yeni nesillere aşılanmasının önemine binaen, her türlü destek ve imkânın seferber edileceğine olan inancımızı ve temennimizi değerli halkımızla paylaşıyoruz."(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=