Lütfen bekleyin..



Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Çiftçi: Kalifiyeli eleman bulmada sıkıntı yaşanıyor

31 Aralık 2022, 10:02 - Okunma: 488

İş dünyasının kalifiyeli eleman bulmada ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, sorunun giderilmesi halinde işsizlik oranının ciddi anlamda azalacağını, istihdamın ise artacağını söyledi.

Kalifiyeli eleman sorununun giderilmesinde meslek liselerinin önemli rol oynadıklarını ifade eden BESO Başkanı Çiftçi, mesleki eğitim kurumlarının toplumun lokomotifi olduğuna işaret etti.

Kalifiyeli eleman yetiştirmede herkese önemli görevlerin düştüğünü vurgulayan Çiftçi, mesleki eğitimlerin ortaokuldan itibaren başlaması gerektiğini kaydetti.

Mesleğe yatkın çocukların meslek okullarına yönlendirmeleri gerektiğini dile getiren Çiftçi, "Çocukların hangi mesleği eğiliminin olduğunu, kabiliyetini öğrenip ona göre yönlendirilmeleri gerekiyor. Çocuklar mühendisliğe mi, sağlığa mı, yoksa eğitimci mi olacak, ona göre yönlendirilmeliler. Ortaokul düzeyinde olan öğrencilerin öğretmenleri bunun üzerine çalışma yapıp çocukların aileleriyle istişare etmelidir. Daha sonra gerekli meslek dalına çocuklar yönlendirilmelidirler." dedi.

"Bunu başarabildiğimiz zaman çok daha ileriye gideceğiz"

Şu anda mesleki eğitim konusunda iş dünyasında kalifiye eleman bulmada ciddi bir sıkıntının olduğuna dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"Bunun başını ise sanayi ve esnaf çekmektedir. Bunu başarabildiğimiz zaman çok ileri seviyeye gideceğiz ve işsizlik sorunumuz da bitecektir. Onun için mesleki eğitim çok önemlidir. Herkes doktor, öğretmen, mühendis olmayabilir. Çocukları en iyi anne, babaları ve öğretmenleri tanıyor. Onun için el birliğiyle bunu başarmamız lazım. Bu şekilde istihdam artacak ve işsizlikte azalacaktır."

"Sorunu çözmezsek topyekûn kaybedeceğiz"

"Şu anda hangi fabrikanın kapısını çalsak kalifiye eleman bulamamaktan dert yanıyor." diyen Çiftçi, "Bize kalifiye eleman bulamadıklarını söylüyorlar. Çocuklarımıza ortaokul dönemlerinde el atmasak bu sorun daha da büyüyecek ve topyekûn kaybedeceğiz. Mesleki eğitim kurumları bu anlamda çok önemlidir ve toplumun lokomotifidir. Çocuklarımızın mesleki eğitimlerinin üzerinde durmazsak yarın öbür gün iş yapabilecek kimse bulamayabiliriz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..
Batman'da Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlendiği ve büyük bir..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=