Lütfen bekleyin..



Batman'da berberler pazar günleri kapatma kararı aldı

01 Ocak 2023, 17:30 - Okunma: 629

Batman'da Berber ve Kuaförlerin talebi üzerine Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığının öncülüğünde toplanan erkek kuaförleri, pazar günleri kapalı kalmaları yönünde ortak karar aldı.

Ticaret Bakanlığı kuaförlerin tatil günlerini iki sefer ertelemesi üzerine erkek kuaförleri, Ahmet Güneştekin Kültür Merkezinde bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Yapılan istişare toplantısına kuaförlerin haftalık tatil günlerinin ertelenmesi konusunu görüşen erkek kuaförleri, pazar günlerinde işyerlerini kapatma kararı aldı.

İstişare toplantısının ardından bir açıklama yapan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yaklaşık 200 erkek kuaförünün katıldığı toplantıda çoğunluğun isteği üzerine pazar günleri kapalı kalacakları kararının alındığını ifade etti.


"Pazar tatili bir yaptırıma gerek kalmadan uygulanacaktır"

Erkek kuaförlerinin talebi üzerine bir araya geldiklerini belirten Çiftçi, "Ticaret Bakanlığı kuaförlerin tatil günlerini iki sefer erteledi. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odasına bağlı üyelerimiz bu kararı uygulamak istemekteler. Bizler de erkek kuaförlerine yönelik bir toplantı gerçekleştirdik. Bugün buraya 200 kişiye yakın berber esnafımız toplantıya iştirak etti. Bundan sonra erkek kuaförlerimiz pazar günleri kapalı kalıp, o günlerini aileleriyle geçirecekler. Burada erkek kuaförlerle beraber aldığımız kapatma kararını daha iyi uygulamak için yetkililer ile paylaşacağız. Tabi esnaf arkadaşlarımızın bu konuda kararlı olduklarını gördüğüm için inşallah bir yaptırıma gerek kalmadan uygulanacaktır." ifadelerini kullandı.

"Erkek kuaförler pazar günleri kapalı olacak"

Yıllardır bir düzenlerinin olmadığını söyleyen erkek kuaförü Yaşar Aslan, "20 yıllık kuaförüm. Burada toplanmamızın amacı haftanın bir günü olan pazar günü kapalı olmaktır. Esnaf ve Sanatkârlar Odası böyle bir toplantı düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Yıllardır bu sorunu yaşıyorduk. Bugün hep beraber bir karara vardık. Böylelikle pazar günü kapalı olacağız. Kapatmayan arkadaşlarımız da kapatacaklarını söylediler." dedi.

"Uzun süredir çözülmeyen sorunumuzu, burada sonuca bağladık"

Uzun süren sorunlarına yapılan toplantıyla çözüm bulduklarını ifade eden bir diğer erkek kuaförü Feremez Taş ise, "Berberler olarak uzun süredir çözülmeyen sorunumuzu burada sonuca bağladık. Batman Esnaf ve Sanatkâr Odası öncülüğünde biz berberler pazar günleri kapatma kararında mutabık kaldık. Buradan Mehmet Sıddık Çiftçi Başkan'a teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=