Lütfen bekleyin..



Başkan Taş: “Kapım esnafa her daim açık oldu”

04 Ocak 2023, 08:25 - Okunma: 506

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, görev süresi içerisinde yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

08. 03. 1970 tarihinde kurulan Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına 2002’de seçilen Başkan Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak kurultayda yeniden aday olduğunu açıkladı.

Göreve geldiği dönemde kooperatifte çalışan personelin yıllardır ödenmeyen maaşlar ve emekli olan bir personelin maaşının ödenemediği ve kooperatifin borçtan dolayı iş yapamaz durumda olduğuna değinen Başkan Taş, “2002 de göreve geldiğimiz zaman çalışan personelin 3,5 yıllık maaşları içerdeydi. Ayrıca emekliliği gelen bir personelin tazminatı ödenmediğinden kooperatifi icraya vermişti. Kooperatifin 417 milyar borcu vardı. 12 yıl sigorta ve vergi ödenmemişti. Elektrik faturası bile ödenmemişti. Dört yıl hiçbir ücret alamadan hizmet etmeye başladım. Çalıştım çabaladım genel merkeze gittim destek olmalarını yardımcı olmalarını istedim.” Dedi.

Genel merkezin yardımı ve kendi çabalarıyla personelin maaşlarını ve emekli tazminatını ödemeye başladıklarını dile getiren Taş, “Çabalarımla sigorta, vergi, elektrik ve su borçlarını kapattım. Zamanla borçları ekseriyetle kapatarak kooperatifi düzlüğe çıkarttım. Genel Başkanımız benim çalışmalarım ve sözüme güvenerek borçlarımızı sildi ve yardım etti. Bu şekilde kooperatifi açarak kredi vermeye başladık. Yaptığımız çalışmalarla şu an kullandığımız binayı yaptırdık. Şu anda kooperatif olarak hem binamız, hem aracımız hem de paramız vardır. Bu anlamda Diyarbakır bölgede tek kooperatifiz.” İfadelerini kullandı.

Kimseyi geri çevirmedim

Başkan olduğundan beri gelen hiçbir esnafı geri çevirmeyip yardımcı olduğuna işaret eden ve haksız eleştirilere cevap veren Başkan Taş, “Göreve geldiğimden beri kredi için kim gelmişse geri çevirmedim. Şu ana kadar kimseyi geri çevirmedim. Kredi karşılığı güvence olmadan kredi çıkmıyor. Sistem izin vermiyor. Bu konuda eleştiri yapanlar haksızlık yapıyor doğru konuşmuyorlar. Güvence almakla hem esnafı hem kooperatifi düşünüyoruz. Güvence olmadan kredi verilemez, verilirse esnaf ta kooperatifte zarar eder batar. Kredi konusunda yasaya uymak zorundayız zaten uymazsak kredi çıkmaz. Bunu herkes bilsin.” Şeklinde konuştu.

Kooperatifin işleyişinden ve bağlayıcı yasalardan haberdar olmayanların boş vaatlerine ve konuşmalarına itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Taş, “Şu anda 300’e yakın dosya ve müracaat var para yetiştiremiyoruz. Para geldikçe veriyoruz. Kredi borcunu ödemeyen ve ödemeye yanaşmayanları yasa gereği icraya vermek zorundayız. Para benim değil devletin parasıdır. Buna rağmen borcu olanlara yeni ipotekle borç süresini uzatarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kimsenin evine, arabasına, dükkânına haciz göndermedim. Hep yardımcı oldum. 20 senedir görevdeyim şu ana kadar kimsenin evini sattırmadım, arabasını sattırmadım. ” İfadelerini kullandı.

Esnaf lafa değil icraata sahip çıkacaktır

Esnafa kredi verme konusunda aracı kabul etmediğini ve herkese aracısız yardımcı olduğuna dikkat çeken Başkan Taş, “Ben hiçbir zaman hatır-gönül için kimseye kredi vermedim. Aracı da kabul etmiyorum. Ben de esnafım kredi alan da esnaftır. Esnafa kredi veririm aracıya gerek yok. Kimse kimseden üstün değildir. Bu benim prensibimdir. Hatır gönül için kredi vermiyorum. Benim kapım herkese açıktır. 20 yıldır buranın kapısı kimseye kapanmamış. Buraya gelen boş çıkmamıştır. Bir esnaf çıksın işimizi görmemiş desin. Kapı kapalıdır desin. Ben her şeye razıyım.” Dedi.

1,5 milyon TL’ye kadar yatırım kredisi kullandırabiliyoruz

Kuyumcu, emlakçı, galerici ve rent a-car mesleklerine kredi verdiklerini hatırlatan Başkan Taş, “Kuyumcu, emlakçı, galerici ve rent a-car işletmecisi esnafımıza kredi kullandırıyoruz. Bu esnaflarımıza işletme kredisi yanında 1,5 milyon TL’ye kadar yatırım kredisi kullandırabiliyoruz.” Diye konuştu.

Başkan Taş son olarak, yeni dönemde de hizmetlerine ve esnafa yardımcı olmaya devam edeceğini belirterek, esnafın lafa değil icraata, maceraya değil hizmete sahip çıkacağını söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=