Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şubesi: Zamlar bir an önce revize edilmeli

04 Ocak 2023, 10:05 - Okunma: 532

Yeni açıklanan memur zamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Sağlık-Sen Batman Şubesi, zam artışının beklenenin çok altında olduğunu belirterek zam oranlarının seyyanen ve ek zam üzerinden iyileştirilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Enflasyonun dalgalı seyrettiği dönemde memur maaşlarının yüzde 25 oranında zamlanmasının sahada olumlu karşılanmadığı belirtilen açıklamada, "Çünkü enflasyon karşısında çaresiz kalan memurlarımızın, hayat pahalılığı karşısında mutfağında ocağı söndürülmüş başta sağlıkçı olmak üzere kamu çalışanlarımız ve azgın piyasa fiyatlandırması karşısında eli kolu bağlanan bizler için bu zam oranı net şekilde yetersizdir." denildi.

Sağlık çalışanlarının hayat standardının asgari düzeye düştüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Neredeyse asgari ücretle eşitlenmiş durumdadır. Bir an önce açıklanan zamlar ya revize edilmelidir ya da ek zam açıklanmalıdır. Hem sahadaki hem de mutfaktaki yaşananlardan kopuk ve olumsuz ekonomik gerçeklerden bağımsız verilen bu zam oranı beklentimiz, hedefimiz değil ve kabulümüz değildir." ifadelerine yer verildi.

"Sahada alın teri ile oluşan emek ve sermayemizi asla sahipsiz bırakmayacağız" denilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Tüm yetkilileri, memurların hak ve hukukunu koruma ve yaşam standartlarını yükseltme konusunda ortak çalışmaya davet ediyor ve zam oranlarının seyyanen ve ek zam üzerinden iyileştirilmesini talep ediyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=