Lütfen bekleyin..



Başkan Taş: Genel Kurulda Oylama Şekli Mevzuatta Belirlenmiştir

09 Ocak 2023, 14:23 - Okunma: 658

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve adayı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak kurultayda oylama şeklinin tabi oldukları kooperatif kanununda belirlendiğini ve buna göre seçimin yapılacağını kaydetti.

S. S. Başkanı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında oylama şeklinin kooperatifinin seçim mevzuatının 35. Madde 1.Fıkrası yer aldığı üzere ‘el kaldırma şeklinde’ yapılacağını söyledi.

Başkan Taş, açıklamasında, daha önceki genel kurullarda olduğu gibi kooperatifin genel kurulunda oylama şeklinin mevzuatın 35. Madde 1.Fıkrasında düzenlendiğini belirterek, “Sanki ilk kez böyle yapılıyormuş gibi bilinçli bir kara propaganda ve bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Kooperatif kanunu ana sözleşmeye bağlıyız. Mevzuatın 35. Madde 1.Fıkrasında belirlendiği üzere oylamalar el kaldırmak (açık oylama) suretiyle yapılır. Kanuna bağlı olarak 15 Ocak 2023 seçimimiz açık oylama hükmünü esas alacaktır.” İfadelerini kullandı.

Kooperatifin işleyişinden ve bağlayıcı yasalardan haberdar olmayanların boş vaatlerine ve konuşmalarına itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Taş, “Kooperatifimiz Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyesidir. Bölge olarak ta 11. Bölge olan S.S. Diyarbakır   Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’ne bağlıyız. 1163 sayılı kooperatif kanununa tabiyiz. Bunun için bizde ‘tüzük’ değil ‘Ana Sözleşme’ye tabiyiz. Dolayısıyla uçuk vaatlerle kimse esnafı kandırmaya çalışması. Bizde tüzük değişikliği diye bir şey yoktur. Ana sözleşme de ancak Genel Kurul kararıyla değişebilir. Bunun da muhatabı genel merkezdir. “ Şeklinde konuştu.

Aidat alma diye bir uygulama yok

Üyelerinden aidat alınması konusunda bilinçli bir dezenformasyon yapıldığına işaret eden Başkan Taş, kooperatif olduklarından hiçbir zaman tabi oldukları yasa gereği üyelerden aidat alınmadığını söyledi.

15 Ocak Pazar günü seçim öncesi üyelerine yalan-yanlış bilgilerle etkilenmeye çalışıldığına dikkat çeken Başkan Taş, “Kooperatifimizce yapılacak seçim dolayısıyla bir takım yanlış bilgi ve bilgisizlik üzerine söylemler mevcuttur. S.S. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifimizce hiç bir üyemizden aidat adı altında bir ücret alınmadığı gibi üyelerimizi bu konuda her zaman bilgilendirmeyi kendimize ilke edinmişiz. Nitekim 1163 sayılı kooperatif kanunu ve kanuna bağlı olarak var olan ana sözleşme metninde aidat düzenlenmesi yoktur.  Bundan dolayı da hiç bir kooperatif ortaklarımız olan üyemizin aidatı olmadığı gibi aidat borçları da yoktur.” Dedi.

Başkan Taş son olarak, yeni dönemde de hizmetlerine ve esnafa yardımcı olmaya devam edeceğini belirterek, esnafın lafa değil icraata, maceraya değil hizmete sahip çıkacağını kaydetti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=