Lütfen bekleyin..



Batman'da camilerin elektriklerinin kesilmesine tepki: İbadet özgürlüğü engellenemez!

11 Ocak 2023, 09:12 - Okunma: 688

Elektrik faturalarının ödenmediği gerekçe Batman'da birçok caminin elektriklerinin kesildiğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, duruma sert tepki gösterdi.

Yaptığı yazılı açıklamada, camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik giderleri nedeniyle ildeki  birçok camide elektriklerinin kesilmesinin, cemaati ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getirdiğini belirten Cihan, camilerin ısıtma, soğutma giderleri de dahil tüm giderlerinin genel bütçeden karşılanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşın paraları ile yapılan camilerin elektriklerinin kesilmesinin ülke adına utanç verici bir durum olduğunu vurgulayan Cihan, cami görevlileri ile elektrik şirketlerini karşı karşıya getiren, vatandaşları mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Ahmet Cihan

"İbadet özgürlüğü elektrik faturaları bahane edilerek engellenemez"

Camilerin elektriklerine kavuşturulması gerektiğini belirten Cihan, "Vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğü elektrik faturaları bahane edilerek engellenemez. Cami cemaatinin karanlıkta bırakılmasına kimsenin hakkı yoktur. Derhal ibadethanelere elektrik verilmeli ve vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünün önündeki fatura engeli kaldırılmadır." dedi.

"Etik olmayan bu uygulama durdurulmalı"

Camilerin ısıtma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturaların ödenmemesi gerekçe gösterilerek Batman'da birçok camide elektriklerinin kesilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden Cihan, şöyle devam etti:

"İbadethanelerimizin karanlıkta bırakılması toplumun ahlaki ile bağdaşmayan bir durumdur. Yetkililerimizden etik olmayan bu uygulamayı durdurulmalarını bekliyoruz. Din görevlilerimiz maalesef elektrik şirketleri tarafından borcun muhatabı olarak görülüyor. Vatandaşlar tarafından da sürekli para toplamak zorunda kaldığı için rencide edilen din görevlilerimiz bir an önce bu çileden kurtarılmalıdır."

"Cemevlerine yapılan düzenlemenin benzeri camiler için de yapılmalıdır"

Elektriği kapatılan bütün camilerin elektriklerinin tekrar açılması gerektiğini dile getiren Cihan, "Camilerimizi, din görevlilerimizi ve ibadet için camiye gelen cemaati rahatlatacak adımlar bir an önce atılmalıdır. Yıllardır binlerce camide yaşanan ısıtma, soğutma ve aydınlatma giderleriyle ilgili sıkıntılar, bakım onarım bekleyen, icralık durumda olan camilerimiz ve Kur'an kurslarımız için de kanuni düzenlenme yapılmalıdır. Cemevlerine yapılan düzenlemenin benzerinin cami giderleri için de yapılması için yetkililerimize çağrıda bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=