Lütfen bekleyin..



Başkan Taş’tan önemli açıklamalar

11 Ocak 2023, 12:39 - Okunma: 595

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve adayı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak kurultay öncesi basınla bir araya geldiği toplantıda, kooperatifin bölgede sicil ve hizmet bakımından bölgenin en iyi kooperatifi olduklarını kaydetti.

S. S. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısı öncesi basınla bir araya geldi.

Genel Kurula Oylama Şekli Mevzuatta Belirlenmiştir

Başkan Taş, konuşmasının başında gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü tebrik ederek açıklamalarda bulundu.

S. S. Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, 15 Ocak’ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında oylama şeklinin kooperatifinin ana sözleşmesinin seçim mevzuatının 35. Madde 1.Fıkrası düzenlendiğini belirterek, “Sanki ilk kez böyle yapılıyormuş gibi bilinçli bir kara propaganda ve bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Kooperatif kanunu ana sözleşmeye bağlıyız. Buna göre el kaldırma şeklinde açık yapılır ancak kurultayda talep ve yazılı teklif olursa yarıdan bir fazlasının oyuyla kapalı yapılabilir.” İfadelerini kullandı.

Kooperatifin işleyişinden ve bağlayıcı yasalardan haberdar olmayanların boş vaatlerine ve konuşmalarına itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Taş, “Kooperatifimiz Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyesidir. Bölge olarak ta 11. Bölge olan S.S. Diyarbakır   Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’ne bağlıyız. 1163 sayılı kooperatif kanununa tabiyiz. Bunun için bizde ‘tüzük’ değil ‘Ana Sözleşme’ye tabiyiz. Dolayısıyla uçuk vaatlerle kimse esnafı kandırmaya çalışmasın. Bizde tüzük değişikliği diye bir şey yoktur. Ana sözleşme de ancak Genel Kurul kararıyla değişebilir. Bunun da muhatabı genel merkezdir. “ Şeklinde konuştu.

Kahvaltıda yönetim adına yapılan konuşmada, S.S. Batman Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi’nin geçmişi ve 2002’de Şevki Taş’ın başkan olduğunda kooperatifin durumu ve yapılan çalışmalar ile gelinen son durum anlatıldı.

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi’nin 2002’de kapalı olduğu, personel maaşlarını dahi karşılayamaz durumda olduğuna dikkat çekilerek, “Şu anda yapılan çalışmalarla kooperatifin bölgede sicili temiz ve başarılı olma açısından en iyi durumdadır. Sadece şubat ayı için 70 Milyon TL kamu bankalarından talep ettim. Şu an mevduatımızda 3 Milyon TL var. Bir takım spekülatif haberlere ve açıklamalara itibar edilmesin. 1,5 Milyon TL yatırım kredisi uygulanacak.” Dedi.

Taş açıklamasının devamında, “Kooperatif ortaklarımızı, kuyumcu, galerici, araç kiralama işletmeleriyle çeşitlendirdik. Cumhurbaşkanının dün açıkladığı bir takım düzeltmeler ve reformlar da uygulanacaktır. Halkbank kredi limiti 500 bin TL oldu. Halkbank kredi faizlerini yüzde 9,5’tan yüzde 7,5’a indi. Bunları takip edeceğiz ve uygulayacağız. Kredi destek paketi 100 Milyar TL’den 150 Milyar TL’ye çıkacak. Esnaflarımız da bunu hissedecek. Risk grupları haziran ayına kadar üst limit 500 bin TL’den faydalanacak. Halkbank Troy ve Paraf kredi kartları, esnaflarımıza göre kredi kartı 3 ay ödemesiz olmak üzere 12 ay ödemeli yüzde 9,75 gibi oranla taksitlendirme yapabilecekler. Hammadde ve mamul alımında kullanılan kartlarda yüzde 50 oranında artırım yaparak 150 bin TL limite çıkaracağız.” İfadelerini kullandı.

Kimseyi geri çevirmedim

Göreve geldiği dönemde kooperatifte çalışan personelin yıllardır ödenmeyen maaşlar ve emekli olan bir personelin maaşının ödenemediği ve kooperatifin borçtan dolayı iş yapamaz durumda olduğuna değinen Başkan Taş, “Göreve geldiğimden beri kredi için kim gelmişse geri çevirmedim. Şu ana kadar kimseyi geri çevirmedim. Kredi karşılığı güvence olmadan kredi çıkmıyor. Sistem izin vermiyor. Bu konuda eleştiri yapanlar haksızlık yapıyor doğru konuşmuyorlar. Güvence almakla hem esnafı hem kooperatifi düşünüyoruz. Güvence olmadan kredi verilemez, verilirse esnaf ta kooperatifte zarar eder batar. Kredi konusunda yasaya uymak zorundayız zaten uymazsak kredi çıkmaz. Bunu herkes bilsin.” Şeklinde konuştu.

Başkan Taş son olarak, yeni dönemde de hizmetlerine ve esnafa yardımcı olmaya devam edeceğini belirterek, esnafın lafa değil icraata, maceraya değil hizmete sahip çıkacağını söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=