Lütfen bekleyin..



“Koruyucu Meleğim Annem” Projesi veli eğitimleri başladı

12 Ocak 2023, 10:12 - Okunma: 1755

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, öğrencilerin annelerine yönelik olarak yürütülen “Koruyucu Meleğim Annem” projesinin ikinci etabı veli eğitimleri ile başladı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılan proje, 2022-2023 eğitim öğretim yılında anaokulu ve ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik yapılmaya başladı.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Mahmut Kurtaran, tüm velileri Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlere davet edip projenin detaylarını açıkladı. 

2021 yılının Eylül ayında başlatılan 'Koruyucu Meleğim Annem projesi' kapsamında geçen sene 8 ay boyunca hafta sonları düzenlenen eğitimlerle 5.944 veliye ulaştıklarını belirten Kurtaran, "Proje kapsamında ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimizin annelerine yönelik bağımlılık, ergenlik dönemi ve bağımlılıktan korunma yöntemleri, ebeveyn tutumları ve okul başarısında ailenin rolü konularında gönüllü rehber öğretmenlerimiz tarafından eğitimler verildi. Ayrıca annelere konular hakkında bilgilendirmelerin bulunduğu Ebeveyn Bağımlılık Bilgilendirme Kitapçığı da dağıtılmıştı." dedi.

2022 yılı Eylül ayında başlattıkları projenin ikinci etabında da Batman'da görev yapan 19 gönüllü rehber öğretmen/psikolojik danışmandan oluşan ekip ile okul öncesi ve ilkokulda öğrenim gören öğrencilerin annelerine bağımlılık, sağlıklı yaşam, çocukların gelişim dönemi özellikleri, okul başarısında anne-baba tutumları konularında eğitimler verilmeye başlandığına dikkat çeken Kurtaran şöyle konutu: "Bu eğitimler neticesinde annelerimizi bilgilendirmek ve onların farkındalık düzeylerini arttırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca yine bu sene de eğitimlere katılan tüm annelere konular hakkında bilgilendirmelerin bulunduğu, proje ekibimiz tarafından düzenlenen Ebeveyn Bağımlılık Bilgilendirme Kitapçığı dağıtılmaktadır. Okuma ve yazma bilmeyen anneler için de Ebeveyn Bağımlılık Bilgilendirme Kitapçığı seslendirilmesi yapılıp çevrim içi kanallarda öğretmenlerimiz tarafından paylaşılacaktır."

Kurtaran açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Geleceğimizin teminatı olan çocukların bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı benimsemiş, olumlu davranışlar geliştiren ve okul başarısında istendik hedeflere ulaşmalarına destek olmak amacıyla öğrencilerimizin değerli annelerini “Koruyucu Meleğim Annem” projesi kapsamındaki eğitimlere katılmaya davet ediyorum. Hep birlikte el ele vererek çocuklarımızı en güzel şekilde geleceğe hazırlamalıyız. Bu vesile çocuklarımız için gece gündüz demeden çalışan ve çabalayan, her türlü fedakarlığı ortaya koyan özellikle bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=