Lütfen bekleyin..



Batman'da 'Kur'an'a sahip çık' mitingine katılanlar duygularını paylaştılar

23 Ocak 2023, 09:30 - Okunma: 407

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşılık "Kur'an'a sahip çık" sloganıyla mitinge katılım gösterenler, Kur'an-ı Kerim'e her zaman sahip çıkacaklarını belirttiler.

Kur'an Nesli Platformu öncülüğünde Batman'da, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimine karşı yapılan protesto mitingine 7'den 70'e yoğun bir katılım gerçekleşti.

Mitinge katılanlar hep bir yürekten Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkacaklarını, gerekirse canları feda edeceklerini ve bu girişi alçakça kınadıklarını ifade ettiler.

"Bizim hayat kaynağımız, yaşamamızın en büyük kaynağı, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın sünnetidir"

Allah rızası ve Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Alamettin Demir, "Başta Peygamber Efendimiz için, Allah için Kur'an-ı Kerim için bir araya gelip birlik ve beraberliklerini her daim dile getiren bu insanlara sonsuz teşekkür etmek lazım. Çünkü mesele din olunca mesele Allah ve Resulü olunca, mesele Kur'an-ı Kerim olunca kesinlikle şunu bilmeliler ki sonu ölüm bile olsa asla ve asla kesinlikle bu konuda  geri adım atmayız. Çünkü biz Allah ve Resulü ile varız, biz Kur'an-ı Kerim'le varız. Bizim hayat kaynağımız, yaşamamızın en büyük kaynağı, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın sünnetidir. Bizim için rehber budur, öncelik budur ve bu zulme mutlak surette karşı çıkmamız gerekiyor. Zalimler şunu bilmeliler ki, Müslümanlar birdir beraberdir ve bu konularda her daim beraber olacaklardır." şeklinde konuştu.

Etkinlik hakkında ifadelerini aktaran Demir, "Etkinliğe katılım bir hayli kalabalık ve güzel. İnsanları bir arada tutmak için bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesi gerekiyor. Bu tür etkinlikler olursa insanlar daha çok bu tür eylemlere katılırlar, insanlar daha çok etkinliklerde kendilerini dile getirirler. Sadece bu Batman'a has olmamalı. Yani bu Türkiye'nin bütün illerinde özellikle ses getirecek şehirlerde bu tür etkinliklerin olması  en büyük arzumuzdur. Rabbim bu etkinliklere katılan buradaki tepkisini dile getiren kardeşlerimizden razı olsun." ifadelerini belirtti.

"Biz iman üzere kardeşiz"

İmam-Hatip Muhammed Ziver Ateş bütün Müslümanların ancak kardeş olduklarını dile getirerek, "Her hayırlı işimiz Bismillah ile başlamalı öncelikle. Müminler ancak kardeştirler. Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez fark etmez. Biz iman üzere kardeşiz.  Yüce Allah bizi uyarmış ki: "Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar..." Eğer onları önder ve rehber edinirseniz., menfaatlerini karşılamadığınız zaman sizi terk ederler. 8 milyar insan var. Onlar sadece birbirlerinin dostudurlar. Bizim de burada bulunmamız da Kur'an-ımız içindir." ifadelerine dikkat çekti.

"Müslümanlar bir olursa bu zalimler bu cesareti alamazlar"

İslam ümmeti bir olduğu müddetçe bu tür ahlaksızlığı yapamayacaklarını belirten Ramazan Karaca, "İlk önce Kur'an'ı yakmalarını lanetliyoruz. Bunlar bu cesareti İslam ümmetinin ittifaksız oluşundan alıyorlar. Eğer Müslümanlar bir olursa bu zalimler bu cesareti alamazlar Müslümanlar da perişan olmayacaklardı. Biz umut ediyoruz ki Allah-u Teala ümmeti bir yapacak. Avrupa gücünü birliğinden alıyor. Eğer bizim de bir birliğimiz olursa onlar o gücü alamayacaktır ve inşallah Müslümanlar muzaffer olacaktır." şeklinde ifade etti.

"Bundan sonra artık sessiz kalmayacağız"

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu eylemin büyük bir terbiyesizlik olduğunu ve bunu asla kabullenmeyeceklerini vurgulayan Zekeriya Öz, "Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu densizliği biz asla Müslümanlar olarak kabul etmiyoruz. Bu dine saygısızlıktır, bu bir terbiyesizliktir. Defalarca bu türlü provokatörler oldu Biz Müslümanlar olarak sessiz kaldık. Bundan sonra artık sessiz kalmayacağız, bu tür eylemleri asla kabul etmeyeceğiz. Bizim dinimiz aklımızdan önce gelir." ifadeleri dile getirdi.

"Bunlar bu tür eylemleri yaparak herkese asıl çirkin yüzlerini göstermektedirler"

Asiye Maviş de Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkmak için geldiklerini ifade ederek, "Buraya geliş amacımız Kur'an-ı Kerim'in sahipsiz olmadığını göstermektir. İfade özgürlüğü diyorlar, düşünce özgürlüğü diyorlar ama bu özgürlüğü sadece bizim değerlerimiz üzerinde yapıyorlar. Bunlar bu tür eylemleri yaparak herkese asıl çirkin yüzlerini göstermektedirler." şeklinde vurguladı.

"Bu olayı lanetliyoruz"

Ensar Ayaz ise yaşanılan bu tür densizliği protesto etmek için mitinge katıldıklarını belirterek, "Buraya dün İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yaktıklarından protesto etmek için geldik. Bu olayı lanetliyoruz. Böyle bir girişimin yapılmaması ve İsveç hükümetinin de buna izin vermemesi gerekirdi. Kahrolsun İsveç. Batman'da yapılan bu organizasyonu çok beğendik. Batman'da yapılması çok iyi oldu." dedi.

"Onlar Kur'an-ı Kerim'i yaksalar bile daima Kur'an bizim beynimizde kalacaktır"

Kur'an-ı Kerim'i yaksalar dahi Kur'an-ı hıfz ederek akıllarda kalacağına dikkat çeken Hayrunnisa Ekin, "Kur'an-ı Kerim'i yakanlar ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenler zaten Allah cezalarını verecektir. Ben hafızlık okuyorum, yarı hafızım. Şu anda onlar Kur'an-ı Kerim'i yaksalar bile daima Kur'an bizim beynimizde kalacaktır. Etkinlik güzeldi, bu tür etkinliklerin devamı iyi olur." şeklinde vurguladı.

"Kur'an-ı Kerim bizim en kutsal kitabımızdır"

Kur'an-ı Kerim Müslümanların en kutsal kitabı olduğunu belirten Berra Erkan, "Kur'an-ı Kerim'i yakmaları çok kötü olduğu için onları protesto ediyorum. Bu etkinliğin bu amaçla yapılması bence çok güzel. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim en kutsal kitabımızdır. Bunu yapmamaları lazım. Bu etkinliklerin yapılmasını da tavsiye ediyorum." ifadelerini aktardı.

"Kur'an'ımız sahipsiz değildir"

Esmanur Sevinik, bu tür mitinglerin yapılmasını tavsiye ederek, "Bizim burada toplanmamızın nedeni Kur'an-ı Kerim'in sahipsiz olmadığını göstermektir. Yani Kur'an'ımız sahipsiz değildir. Bu etkinliği güzel buldum. Bu tür durumlarda bu tür etkinliklerin yapılması bence çok güzeldir." ifadelerini kaydetti.

Muhammed Mustafa Güneş Kur'an-ı Kerim'i yakanlara karşı meydan okuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Çok güzel bir etkinlik. Çok insan katılım gösterdi Allah katılanlardan razı olsun. Müslümanlar olarak birlik olmamız çok iyidir. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=