Lütfen bekleyin..



Siyasi parti, STK ve sanatçılardan Kur'an düşmanlığına sert tepki

23 Ocak 2023, 14:35 - Okunma: 523

Batman'da "Kur'an'a Sahip Çık" sloganıyla mitinge katılım gösteren siyasi pati ve STK temsilcileri ile İlahi sanatçıları duygularını paylaşarak İslam'ın kutsallarına saldırarak Kur'an nurunun ve sedasının önüne geçilemeyeceğini söyledi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğine karşı Kur'an Nesli Platformu tarafından Batman'da düzenlenen protesto mitingine siyasi parti ve STK temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Miting alanının dolmasıyla sokaklara taşan Kur'an aşığı halk, Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınayarak tepkisini dile getirdi.

Miting alanında duygularını İLKHA mikrofonlarına paylaşan siyasi parti, STK ve ses sanatçıları; Müslümanların kutsal kitabı olan Kur-an-ı Kerim'e kötü niyetle dokunanları nefret ve şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Hiçbir zaman İslam düşmanlarının Kur'an nurunun ve sedasının önüne geçemeyeceğini ifade eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Kur'an Nesli Platformunun İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalışan bir hadsizin, bir alçağın girişimine karşılık ilimiz Batman'da düzenlediği Kur'an'a sahip çıkma mitingindeyiz. Allah'a şükürler olsun. Müslüman halkımız akın akın miting alanına akmaktadır. Şu anda bulunduğumuz miting alanında yer kalmadı. Kur'an ve İslam düşmanları şunu iyi bilsinler ki; nasıl dedeleri Ebu Cehil Kur'an'ı susturamadıysa, hiçbir zaman İslam düşmanları Kur'an nurunun ve sedasının önüne geçemeyeceklerdir." dedi.

"Kur'an-ı Kerim insana hayat vermektedir"

Kur'an davasının her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Şahin, "Bunların hepsi cehennem odunu olacak ve Kur'an davası büyüyecektir. Onun için Kur'an düşmanlarının çabaları boşunadır. Ancak Müslüman halkın da artık bu şuurun farkına varması lazım. Demek ki Kur'an'a sahip çıkıldıkça, Kur'an düşmanları kuduruyorlar. Özellikle kız ve erkek gençlerimiz Kur'an-ı Kerim'i daha fazla araştırıp okuyup sahiplenmeleri gerekiyor ki; Kur'an'ın insana hayat vermek istediğini öğrensinler." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın izniyle İslamiyet zafere ulaşacaktır"

İnançlarına sahip çıkan bir millet olduklarını belirten Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, "Kutsalımız olan Kur'an-ı Kerim'imize kötü niyetle dokunanları nefret ve şiddetle kınıyoruz. Biz inancımıza sahip çıkan bir milletiz. Kur'an-ı Kerim bizim kutsalımızdır. Biz herkesin dinine ve düşüncesine saygılı olduğumuz kadar herkesi de düşüncemize, dinimize, inancımıza saygılı olmaya davet ediyor ve onları şiddetle kınıyorum. Allah'ın izniyle İslamiyet zafere ulaşacaktır ve herkes özgürce, kardeşçe, eşitlik içinde yaşayacaktır." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu çirkin saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir"

Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırıyı şiddetle lanetlediklerini söyleyen Özel Eğitim Kurumları Federasyonu Batman İl Başkanı Rezan Şaşmaz, "Bu alana geliş amacımız yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve dinimize sahip çıkmaktır. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız ve Kur'an'a yapılan bu çirkin saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Kur'an'a yapılan çirkin saldırının altında yatan sebep başka ülkelerin kirli çıkar peşinde olmalarıdır. Ve Kur'an'a yapılan saldırıya her kimler destek veriyorsa hepsini şiddetle lanetliyoruz." dedi.

"Müslümanlar olarak bunlara gereken cevabı vermemiz gerekiyor"

"Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılar daha önce münferit haldeyken şimdi ise ülkeler bazında olmuştur" diyen Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun, şunları söyledi:

"Elhamdülillah şu anki kalabalık, bu çirkin saldırıya karşı tepkilerini en gür şekilde dile getirmek üzere bir araya geldiler. Kur'an Nesli Platformunun yapmış olduğu bu organizasyondan dolayı Allah kendilerinden razı olsun. Kur'an-ı Kerim'e yapılan bu hakaret her ne kadar Türkiye Büyükelçiliği önünde yapılmışsa dahi İslam'a yapılan bir saldırıdır. Ve İslam'a yapılan bu saldırıyı kesinlikle kınıyoruz ve Müslümanlar olarak bunlara gereken cevabı vermemiz gerekiyor."

"Rabbim zalimleri zelil etsin"

Kur'an Kerim'e yapılan alçakça hakarete sesleriyle tepki vermeye çalıştıklarını ifade deden ses sanatçısı Mustafa Altıntop, "Bugün burada toplanmamızın nedeni İsveç'te kâfirlerin yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yakması nedeniyle bir araya geldik. Maşallah Müslümanlar olarak burada kendi kitaplarına sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. Rabbim kendi elimizle bu zalimleri bertaraf etmeyi bizlere nasip etsin. Zalimler istemese de Allah Teâlâ nurunu tamamlayacaktır. Bütün kalbimizle buna iman ediyoruz. Şu anda elimizden gelen bu, biz de burada sesimizle tepkimizi vermeye çalışıyoruz. Rabbim bizden kabul etsin inşallah. Rabbim zalimleri zelil etsin, bu etkinliğe gelenlerden, düzenleyenlerden, emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siyonist işgal rejiminin başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında kat..
Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batm..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sêgirkan Köyünde serada çalışan çiftçil..
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..
İş güvenliği tedbirleri alındığında kazaların yüzde 98'inin önlenebildi..
Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilogram et imha edilirken ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=