Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR: Mazlumların Sesi İnsanlığın Vicdanı Olmaya Gayret Edeceğiz

10 Aralık 2015, 10:21 - Okunma: 2037

HÜDA PAR, her yıl 10 Aralık tarihinde kutlanan “İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948’de BM Genel Kurulu tarafından kabul edildiği günden bu yana her yıl 10 Aralık tarihinde kutlanan “İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR,  dünyada yaşanan tüm zulüm ve işlenen haksızlıklara rağmen HÜDA PAR olarak, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya; mazlumların sesi, insanlığın vicdanı olmaya gayret edecekleri açıklamasında bulundu. 
“İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin” kabul edilişi üzerinden 67 yıl geçmesine rağmen insan hakları ihlallerinin giderek arttığı ve söz konusu beyannamenin altında imzası olan devletlerin imzalarıyla verdikleri vaatlerinden çok uzak bir noktada oldukları belirtilen açıklamada, “Hatta bu ülkeler ulusal ve uluslararası düzeyde birçok hak ihlalinin bizzat müsebbibi konumundadırlar.” denildi.
Açıklamada devamla, “Bugün yeryüzünde, özellikle de İslam coğrafyasında yaşayan halkların egemen devletler tarafından sömürülüp en büyük hakları olan yaşam haklarının dahi ellerinden alındığına şahit oluyoruz. İnsanların malları, canları, ırzları talan edilmekte; vahşi hayvanların dahi sergilemekten aciz olduğu bir tavır ile insanlar katliamdan geçirilmektedirler.” ifadeleri kullanıldı.
Adalet için asıl yol haritası ilahi mesajlarda
Emperyalist  güçlerin ve beşeri ideolojilerin insanların hak ve hürriyetlerini sağlamadan çok uzak olduğu belirtilen açıklamada, sadece insanlar için değil, yeryüzündeki bütün mevcudatın hak ve hürriyetlerinin asıl membaının İlahi Adalet olduğu belirtilerek,  ilahi adaletin tesisi için gönderilen Peygamberlerin, hak ve adalet nizamının asıl yol haritaları olan ilahi mesajlarla dünya tarihinde örnek alınacak saadet devirlerinin yaşanmasına vesile olduğuna vurgu yapıldı. 
Açıklama şöyle devam etti: “Son olarak Hz. Muhammed (sav)’in tüm insanlığa hitaben okuduğu Veda Hutbesi ile bu haklar 1500 yıl önce insanlığa son haliyle tevdi edilmiştir.  Bu bağlamda HÜDA PAR olarak diyoruz ki: insan haklarının kurumsal anlamda ilanı ‘BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ ile değil, Peygamber Efendimizin ‘Veda Hutbesi’ ile başlaması esas alınmalıdır.” 
İnsan Hakları Beyannamesi sadece kâğıt üzerinde kaldı
Batı dünyasının altında imzası bulunan İnsan Hakları Beyannamesinin sadece kâğıt üzerinde kaldığı ve uygulandığı alanların ise sadece batı dünyasının âli menfaatlerinin! dikkate alındığı alanlarla sınırlı olduğu belirtilen açıklamada, İslam coğrafyasında ortaya konulan gayri insani uygulamalar ve ihlal edilen insan hakları ile bu gün yaşanan savaşlar sonrası mülteci durumuna düşürülmüş olan mazlumlara karşı emperyalist batı zihniyetinin takındığı faşistçe tavrın bu gayri insani durumu açıkça ortaya koyduğuna dikkat çekildi.
Açıklama da devamla; “Filistin’de kurulduğu günden bu yana Siyonist israil tarafından Filistin’e yapılan saldırılara ve işlenen katliamlara karşı sessiz kalmakla yetinmeyip zaman zaman yapılan insan hakları ihlallerini onaylayan ve hatta teşvik eden batı zihniyetinden insan hak ve hürriyetlerinin korunması babında bir beklenti içinde olmak elbette ki büyük bir yanılgı ve acziyet halidir. Tüm insanlığın gözlerinin içine baka baka bu zulme sebep olan bir zihniyetten bu gün yaşanan katliamları önlemesini beklemek ise Müslümanlar açısından büyük bir gaflet ve nihayeti felaket olacaktır. Sadece  Filistin’de değil, bu gün İslam coğrafyasında Suriye başta olmak üzere Irak, Afganistan, Çeçenya, Arakan, Bangladeş, Mısır ve geçmiş tarihlerde Avrupa’nın göbeğinde Bosna ile ismini sayamadığımız daha birçok yerde Müslümanların hedef haline getirilmeleri, katledilmeleri, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmaları yine bu zihniyetin kâğıt üzerinde karaladıkları sözde insan hakları beyannamelerine ne derece ehemmiyet verdiklerinin bir diğer göstergesidir.” ifadeleri kullanıldı. 
Bölge halkı Devlet–Örgüt çatışmasının ortasında bırakıldı
Bölgede son zamanlarda yaşanan çatışma durumuna da değinilen açıklamada, yaşanan insan hakları ihlallerinin önünün bir türlü alınamaması ve bölge halkının Devlet–Örgüt çatışmasının ortasında bırakılmasının ise insanlık açısından yaşanan elim hadiselerden biri olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Charlie Hepdocu'lar için kıyameti koparanlardan insan haklarını aramak abesle iştigal
Türkiye’de ve dünyada yaşanan insan hakları ihlalleri ve hukuk alanında yaşanan çifte standartlara da değinilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“İnsan  hayatının bu derece değersizleştirildiği, hak ve hukuklarının çiğnendiği, adaletin elit takım ile sıradan halk arasında farklılık arz ettiği, zindanlardaki mahkûmlara bile çifte standartların uygulandığı, dindar kimliklerinden dolayı on yıllardır insanların zindanlarda çürümeye terkedildiği; yüzbinlerce Müslümanın katledilmesini görmezden gelip 3-5 Charlie Hepdocular için kıyameti koparanların hükmettiği bir dünyada insan haklarının aranması ve ‘niçin yok’ diyerek sorgulanması abesle iştigalden öte bir şey olmayacaktır.” 
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen HÜDA PAR olarak dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya; mazlumların sesi, insanlığın vicdanı olmaya gayret edecekleri belirtilen açıklamada son olarak;” Bu düşüncelerle dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlar ve mağdurların hak ve hürriyetlerine kavuştuğu günlerin çok uzaklarda olmadığını ümid ediyoruz.” denildi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

HÜDA PAR: MAZLUMLARIN SESİ İNSANLIĞIN VİCDANI OLMAYA GAYRET EDECEĞİZ 
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 10 Aralık 1948’te BM Genel Kurulu tarafından kabul edildiği günden bu yana her yıl 10 Aralık tarihi “İnsan Hakları Günü” olarak hatırlanmaktadır. 
“İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin” kabul edilişi üzerinden 67 yıl geçmiş olmasına rağmen aradan geçen bunca zaman diliminde bu bildirgenin altına imza atan ve insanların haklarının garantörü olduğunu ilan eden ülkeler maalesef bu vaatlerinden çok uzak bir noktadırlar. Hatta bu ülkeler ulusal ve uluslararası düzeyde birçok hak ihlalinin bizzat müsebbibi konumundadırlar.
Bugün yeryüzünde, özellikle de İslam coğrafyasında yaşayan halkların egemen devletler tarafından sömürülüp en büyük hakları olan yaşam haklarının dahi ellerinden alındığına şahit oluyoruz. İnsanların malları, canları, ırzları talan edilmekte; vahşi hayvanların dahi sergilemekten aciz olduğu bir tavır ile insanlar katliamdan geçirilmektedirler. 
Sadece insanlar için değil, yeryüzündeki bütün mevcudatın hak ve hürriyetlerinin asıl membaı olan ilahi adaleti tesise çalışan, insanlığın gerçek önderleri ve kurtarıcıları olan Peygamberler, hak ve adalet nizamının asıl yol haritaları olan ilahi mesajlarla dünya tarihinde örnek alınacak saadet devirlerinin yaşanmasına vesile olmuş, işlenen zulümlerin ortadan kalkmasına zemin hazırlamış, son olarak Hz. Muhammed (sav)’in tüm insanlığa hitaben okuduğu Veda Hutbesi ile bu haklar 1500 yıl önce insanlığa son haliyle tevdi edilmiştir.  
Bu bağlamda HÜDA PAR olarak diyoruz ki: insan haklarının kurumsal anlamda ilanı ‘BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ ile değil, Peygamber Efendimizin ‘Veda Hutbesi’ ile başlaması esas alınmalıdır. 
Bugün geldiğimiz nokta gösterdi ki; Batı dünyasının bu beyannamesi sadece kâğıt üzerinde kalmakta, uygulandığı alanların ise sadece batı dünyasının âli menfaatlerinin! dikkate alındığı alanlarla sınırlıdır.
Bu bağlamda, İslam coğrafyasında ortaya konulan gayri insani uygulamalar ve ihlal edilen insan hakları ile bu gün yaşanan savaşlar sonrası mülteci durumuna düşürülmüş olan mazlumlara karşı emperyalist batı zihniyetinin takındığı faşistçe tavır bu gayri insani durumu açıkça ortaya koymaktadır. 
Filistin’de kurulduğu günden bu yana Siyonist israil tarafından Filistin’e yapılan saldırılara ve işlenen katliamlara karşı sessiz kalmakla yetinmeyip zaman zaman yapılan insan hakları ihlallerini onaylayan ve hatta teşvik eden batı zihniyetinden insan hak ve hürriyetlerinin korunması babında bir beklenti içinde olmak elbette ki büyük bir yanılgı ve acziyet halidir. 
Tüm insanlığın gözlerinin içine baka baka bu zulme sebep olan bir zihniyetten bu gün yaşanan katliamları önlemesini beklemek ise Müslümanlar açısından büyük bir gaflet ve nihayeti felaket olacaktır. 
Sadece  Filistin’de değil, bu gün İslam coğrafyasında Suriye başta olmak üzere Irak, Afganistan, Çeçenya, Arakan, Bangladeş, Mısır ve geçmiş tarihlerde Avrupa’nın göbeğinde Bosna ile ismini sayamadığımız daha birçok yerde Müslümanların hedef haline getirilmeleri, katledilmeleri, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılmaları yine bu zihniyetin kâğıt üzerinde karaladıkları sözde insan hakları beyannamelerine ne derece ehemmiyet verdiklerinin bir diğer göstergesidir. 
Yaşadığımız topraklarda ise bu gün yaşanan insan hakları ihlallerinin önünün bir türlü alınamaması ve bölge halkının Devlet–Örgüt çatışmasının ortasında bırakılması da insanlık açısından yaşanan elim hadiselerden biri olarak önümüzde durmaktadır. 
İnsan  hayatının bu derece değersizleştirildiği, hak ve hukuklarının çiğnendiği, adaletin elit takım ile sıradan halk arasında farklılık arzettiği, zindanlardaki mahkûmlara bile çifte standartların uygulandığı, dindar kimliklerinden dolayı on yıllardır insanların zindanlarda çürümeye terkedildiği; yüzbinlerce Müslümanın katledilmesini görmezden gelip 3-5 Charlie Hepdocu'lar için kıyameti koparanların hükmettiği bir dünyada insan haklarının aranması ve ‘niçin yok’ diyerek sorgulanması abesle iştigalden öte bir şey olmayacaktır. 
Tüm bunlara rağmen; dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmaya; mazlumların sesi, insanlığın vicdanı olmaya gayret edeceğiz. 
Bu düşüncelerle dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlar ve mağdurların hak ve hürriyetlerine kavuştuğu günlerin çok uzaklarda olmadığını ümid ediyoruz.

HÜDA PAR BASIN BİRİMİ

http://hudapar.org/Detay/Haber/1103/huda-par-mazlumlarin-sesi-insanligin-vicdani-olmaya-gayret-edecegiz.aspx

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
2024 yerel seçimlerde yeni seçilen ve güven tazeleyen muhtarlar ile buluşan..
Siyonist işgal rejiminin başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarında kat..
Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batm..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Sêgirkan Köyünde serada çalışan çiftçil..
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=