Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi'nde düzenlenecek bilişim festivali için hazırlıklar sürüyor

27 Ocak 2023, 16:46 - Okunma: 2058

Batman Üniversitesinde, ikincisi düzenlenecek Bilişim Festivali (IFEST2023) için gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarında son aşamaya gelindi.

9-11 Şubat tarihleri arasında Batı Raman Kampüsü Fen-Edebiyat Fakültesinde düzenlenecek festivale bilişim dünyasından önemli isimler katılacak.

Fuar, kongre, konferans, çalıştay, akademi ve deneyap atölye çalışmalarının yapılacağı festivalde, Türkiye'den ve dünyadan ağırlanacak önemli isimler tarafından panel ve seminerler düzenlenecek.

Batman Üniversitesi bünyesinde kurulan Siber Koza Merkezinin de açılışının gerçekleştirileceği festivalde ayrıca Davos’tan sonra Türkiye’de ilk kez Relax - Flow Room teknolojisi uygulamaları yapılacak.

Türkiye'den ve dünyadan bilişim uzmanlarının bir araya getirilmesinin hedeflendiği ve 20'den fazla firmanın stant açacakları festivalde, Kamu Bilişim Çalıştayında ele alınacak ortak sorunların Türksat, Ruijie, Trend Micro, Pelco, Schneider Electric, Hayat Kart, ASELSAN, F2 Network ve TÜBİTAK gibi önemli kurumlardan katılımcılar tarafından çözüme kavuşturulması amaçlanıyor.   

Festivalin hazırlık süreçleri hakkında bilgi veren Bilişim Festivali Düzenleme Komitesi Başkanı Dr. Hafzullah İş, festival hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini belirterek festival kapsamının bir önceki yıla göre artırıldığını ifade etti. Bilişim alanına ilgi duyan herkesin festivalden istifade edebileceğini dile getiren Dr. Hafzullah İş, festivalden önemli çıktılar beklediklerini ifade etti. 

Festival hakkında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye'den ve dünyadan önemli bilişim uzmanlarını böyle bir organizasyonda bir araya getirmenin üniversite adına önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen her etkinliğin önceki etkinliklerden daha kapsamlı ve nitelikli olmasına özellikle dikkat ettiklerini belirten Rektör Demir, bu durumu üniversite olarak kapasitelerini ölçme ve sınırları zorlayarak daha iyisini yapabilme fırsatı olarak gördüklerini söyledi.

Batman Üniversitesinde gerçekleştirilen çalışmaların niteliğinin arttığını ve daha görünür olmaya başladığını söyleyen Demir, bunun en önemli sebebinin her çalışmanın ileriye dönük ve uzun vadeli olarak tasarlanması olduğunun altını çizdi.

Göreve geldiği günden itibaren düzenlenen büyük organizasyonların devamının gelmesinin bunun en büyük kanıtı olduğunu vurgulayan Demir, uzun soluklu, altyapısı sağlam ve topluma faydalı projeler üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Geçen yıl Batman Üniversitesi ev sahipliğinde ilki düzenlenen ve bilim dünyasına 70’in üzerinde akademik bildirinin kazandırıldığı Uluslararası Bilişim Kongresi’ne bildiri kabulleri devam ediyor.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=