Lütfen bekleyin..



Batman'da namaz kılmayı öğrenen çocuklar için program düzenlendi

28 Ocak 2023, 16:10 - Okunma: 505

Batman'da 7-10 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen 15 günlük namazı öğrenme etkinliğinin finali gerçekleştirildi. Namaz eğitimini başarıyla tamamlayan yüzlerce çocuk, düzenlenen etkinlikle doyasıya eğlendi.

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğünce, "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla iki haftalık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan çocuklara yönelik bir program düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Seyitler Mahallesi Temsilciliğinde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, her ay çocuklara yönelik 15 günlük namaz eğitiminin ardından bir final etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Üzümcü, Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü olarak ocak ayında eğitimlerini tamamlayan 200 çocuğun namaz eğitim final etkinliğini düzenlediklerini kaydetti.

"Çocuklarımıza İslami bilinç verilmeli ve ibadetler öğretilmelidir"

Hayatı Kur'an-a ayarlı yaşayıp, nesilleri Kur'an-a endeksli yetiştirmek gerektiğini belirten Üzümcü, "Rabbimizin rızası doğrultusunda bir Kur'an neslinin inşası öncelikli vazifelerimizdendir. Şüphesiz böyle bir neslin inşası temelden olur. Bu anlamda çocuklarımız yeni bir neslin inşasında daima merkezde olmalıdır. Çocuk eğitiminin gittikçe zorlaştığı günümüzde bu konu üzerinde hassasiyetle durulmalı ve Nebevi öğretiler doğrultusunda, erken yaşlarda çocuklarımıza İslami bilinç verilmeli ve ibadetler öğretilmelidir." dedi.

"Yıllardır gerçekleştirdiğimiz bu programlarda binlerce çocuğumuza namazı öğrettik"

Yıllardır "Hayat Namazla Güzeldir" diyerek, çocuklara namazı sevdirmek ve namaz bilincini yerleştirmek için her yıl bir defa 15 günlük namaz eğitim programı gerçekleştirdiklerini anımsatan Üzümcü şöyle devam etti:

"Yıllardır gerçekleştirdiğimiz bu programlarda binlerce çocuğumuza namazı anlatıp ve öğrettik. Namaz sevgisinin sokaklara, parklara, meydanlara taştığı bu programlarımızda, birbirinden güzel sahnelere hep birlikte şahitlik ettik ve o güzel sahneleri Rabbimizin huzurunda şahitler eyledik. Büyük bir emek ve özveri ile gerçekleştirdiğimiz bu programları kitlesel katılımlı final etkinlikleri ile taçlandırıp namazı gündemimizin merkezine yerleştirmeye  gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz."

"Namaz eğitim programımızı sürekli hale getiriyoruz"

Namaz eğitim programlarını yılın tüm aylarına yaydıklarını vurgulayan Üzümcü, "Bundan sonraki süreçte imkânlarımızın el verdiği oranda 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla çalışmalarımızı geliştirerek yılın 12 ayına yayıyor ve namaz eğitim programımızı sürekli hale getiriyoruz. Yılın her ayında birbirinden ayrı gruplardan oluşan 7-10 yaş arası çocuklarımızı namaz eğitimi programlarına dahil ediyor ve programını tamamlayan öğrencilerimizle her ayın sonunda yapacağımız etkinliklerle eğitimi daha zevkli ve etkili hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ardından programa katılan çocuklar tarafından oratoryo gösterimi yapıldı, ilahi ve şiirler seslendirildi.

Programda, namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=