Lütfen bekleyin..



Batman'da ani bastıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi

08 Şubat 2023, 12:35 - Okunma: 664

Batman'da sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı, şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar olumsuz bir durumun yaşanmaması için belediye ekiplerinin bir an önce kent merkezinde çalışma başlatmasını istedi.

Etkisini sürdüren kar yağışı, kısa sürede cadde ve sokaklarda kar yığınlarının oluşmasına neden olurken, kayganlaşan yollarda yayalar ve araçlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, esnaf ise iş yerlerinin önünü kendi imkânlarıyla temizlemeye çalıştı.

Kuvvetli ve yoğun kar Yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapan Batman Valiliği ise zorunlu haller dışında vatandaşların araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını istedi.

Şehir merkezinde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarının bir an önce yapılıp ulaşımda aksamaların önüne geçilmesini isteyen vatandaşlar, belediyeye çağrıda bulundu.

"Yetkililerden tedbir almalarını istiyoruz"

Bölgedeki deprem dolayısıyla kar yağışına bile sevinemediklerini belirten Özgür Sevim, "Normalde kar yağmasına çok sevinen bir insanım. Ama yaşanan depremlerden dolayı şu anda kar yağmasını hiç istemiyorum. Çünkü enkaz altında hala canlı kalan insanlar vardır. Şu an onlar çok zorluklar çekiyordur. Bizler her ne kadar bu karın temizlenmesi için mücadele veriyorsak da enkaz altındaki insanlar şu anda üşüyorlardır. Onlar için karın yağdığına sevinemiyorum. Caddeler karla kaplanmış durumdadır. Biraz daha geçerse yollar kayganlaşacaktır. Şu anda hiçbir tedbir alınmış değil. Tuzlama da tok. Yetkililerden de bir an önce bir tedbir almalarını istiyoruz." dedi.

"Kaldırımlar temizlenip yollara tuz dökülmelidir"

Vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kaldırımları temizlemeye çalıştığını belirten Hüsnü Yasak, "Depremden dolayı böyle bir kar beklemiyorduk. Şu anda ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Kaldırımları insanların kayıp düşmemesi için temizliyoruz. Merkezde kar böyle yağıyor ama çevre illerde daha yoğun bir kar yağışı vardır. En yakın zamanda kaldırımların temizlenip tuz dökülmesi gerekmektedir." diye konuştu.

"Her esnaf kapısının önünü temizliyor"

Herkesin imkanları ölçüsünde kar temizliği yaptığını dile getiren Abdurrahman Boskak, "Şu anda kar yağıyor ve millet kayıp düşmesin diye mecburen temizliyoruz. Şu an çarşıda görevlilerden temizlik yapan kimse yok. Her esnaf kapısının önünü temizliyor. Özlemle beklediğimiz kar yağsa da hiçbir sevincimiz yok ve çok üzgünüz. Çünkü nice kardeşimiz depremden dolayı enkazların altında olduğu için hiçbir sevincimiz yok." ifadelerini kullandı.

"Millet kaymasın diye kaldırımlarımızı temizliyoruz"

Siracettin Kaybış ise şunları söyledi: "Millet kaymasın diye kaldırımlarımızı temizliyoruz. Millet şu anda zorlukla yürüyor. Çünkü kaldırımlar çok kaygan. Kaldırımlarımızda engellilerin işaretli yolları da yok. Belediyeye söylememize rağmen o zaman yapmadılar. En azından engelli işaretlilerinin olduğu yollarda insanların kayma riski biraz daha azalırdı. Karla mücadele ediyoruz ama birçok ilde yaşanan depremlerden dolayı burada yaptığımız onların çektikleri yanında hiçbir şey değildir."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=