Lütfen bekleyin..



Batman Umut Kervanı deprem bölgelerine yardıma devam ediyor

11 Şubat 2023, 18:07 - Okunma: 392

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yaşanan 7.7 ve Elbistan ilçesinde 7.6 şiddetindeki depremin yaralarını sarmaya çalışan Batman Umut Kervanı, ilk saatten itibaren çalışmalarına devam ediyor.

Umut Kervanı Vakfı Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Işık, yaptığı yazılı açıklamada, Umut Kervanı olarak depremin yaşandığı ilk saatten itibaren üye ve gönüllülerine, Batman halkına depremzedeler için yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.

Halkı "Gün dayanışma, birlik olma günü" diyerek yardıma davet ettiklerini belirten Işık, "Batman halkı büyük dayanışma sergileyip herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Bu dayanışma sonucunda ilk gün acilen peş peşe insani yardım malzemesi taşıyan tırlarımızı deprem bölgesine gönderip, yardımlarımızı dağıttık." dedi.

Depremin etkilediği Adıyaman ve Malatya’da kurdukları aşevleri hakkında da bilgi veren Işık, "Şu an Batman Umut Kervanı olarak depremzedelerin ihtiyaçları için Adıyaman’da bir ve Malatya’da 2 aşevimiz sıcak yemek dağıtım hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra deprem bölgesi için yardımların organizasyonu ve dağıtımı için yaklaşık 500’den fazla üye ve gönüllülerimiz hizmet vermektedir." diye konuştu.

"Yardımlarımıza devam edelim"

Depremin uzun bir süreci alacağını belirten Işık, şöyle devam etti: "Batman halkına çağrıda bulunuyoruz. Bu uzun bir süreç olacaktır. Yardımlarımıza devam edelim, rastgele göndermeyelim. Bizler deprem bölgesinin ihtiyaçlarına göre malzeme göndermekteyiz. Bizlerle diyalog halinde olmanız depremzedelerin daha fazla faydasına olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle tüm duyarlı Batman halkımıza şükranlarımızı sunar, Rabbim yapmış oldukları hayırları kabul eylesin." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=