Lütfen bekleyin..



7’den 70’e Depremzede kardeşlerimize tam destek

13 Şubat 2023, 01:16 - Okunma: 519

Batman Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremzedeler için geniş çaplı yardım çalışmalar devam ediyor.

Başlatılan çalışmalarından elde edilen giyim yardımlarının düzenlenmesi, tasnif edilmesinde çalışan Ayfer Yazgan konu hakkında şunları söyledi, “Öncelikle Türkiye’de yaşanan büyük afet için hepimize geçmiş olsun. Ölmüşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Yardımseverlerin Umut Kervan’ına yapmış oldukları bağışlarla burada bir derleme bir düzenleme yapıyoruz. Burada ihtiyaç sahipleri istediklerini gelip alabilirler. İhtiyacı olan gelip faydalanabilir. Emeği geçen, vesile olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.” dedi.

“DEPREMZEDE AİLELERİMİZ İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklama yapan Batman Umut Kervanı temsilcisi İsmet Ökmen, “Bismillahirrahmanirrahim. Umut Kervanı olarak depremin yaşandığı ilk andan beri kadını, erkeği ve çocuğuyla beraber teyakkuzdayız. Depremde yaralanan yarası sarılması gereken depremzede ailelerimiz için gayret ediyoruz, onlara ulaşmak için çalışıyoruz.” diye söyledi.

“HER GÜN BİNLERCE DEPREMZEDEYE SICAK YEMEK YARDIMLARIMIZ OLUYOR”

Batman Umut Kervanı olarak depremin ilk saatlerinde dışarda olan evlerine giremeyen ailelerimize çorba dağıtımımız oldu. Ondan sonra deprem bölgelerine giden tırlarımızla gıda desteğimiz oldu. Gıda desteklerinden sonra depremin yaşandığı bütün bölgelerde aşevlerimiz kuruldu. Her gün binlerce depremzedeye sıcak yemek yardımlarımız oldu ve devam etmekte.” dedi.

Batman Umut Kervanı bünyesinde açılan Giyim mağazasına değinen Ökmen, “Bugün de Batman Umut Kervanı olarak bölgemize, ilimize gelen ihtiyacı olan depremzede ailelerimize giyim yardımı için Umut Kervanı giyim mağazası açtık ve onlara yardım etmekteyiz.” diye aktardı.

“ACİL OLARAK GIDAYA VE KIRMIZI ETE İHTİYAÇ VAR”

Acil olan ihtiyaçlara değinen Ökmen, “Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak bir koordinasyon merkezimiz var. Koordinasyon merkezi olarak bölgelerde ihtiyacı olan, neye ihtiyacı varsa onlara acil olarak göndermekteyiz. Bununla beraber şunu da belirtmem gerekiyor ki şu an deprem bölgelerinde kefene ihtiyaç bulunmamaktadır. Onun için bütün hayırseverlere çağrımız şudur; kefen göndereceğimize bu kardeşlerimize kuru, temel gıda gönderelim. Diyoruz ki hayırseverlere, çağrımız şudur; koordinasyon merkezimiz bölgeden bize ulaşmakta ve şunu söylemekteler onların ihtiyaçlarına göre buradan bulabildiğimiz malzemeleri ihtiyaçlarını göndermekteyiz. Onun için şu an deprem bölgelerinde acil olarak gıdaya ve kırmızı ete ihtiyaç vardır. Hayırseverlere çağrımız şudur ki biz bu ihtiyaçları gönderelim. Allah’u Teala hepinizden razı olsun.” dedi.

“BURAYA GELME NEDENİM ENKAZ ALTINDAKİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM ETMEK”

Annesi ile beraber yardım çalışmalarına katılan Eslem Rana İlçin, Öncelikle ben depremzede kardeşlerim adına çok üzülüyorum ve geçmiş olsun diyorum. Benim buraya gelme nedenim enkaz altındaki kardeşlerimize yardım etmek. Depremzede kardeşlerimize yardım etmek için burada bir mağaza açıldı. Buraya gelip kıyafet, oyuncak, ayakkabı gibi ihtiyacı olan şeyleri alıyorlar. Bende yardımcı olmak istedim.” diye anlattı.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=