Lütfen bekleyin..



Batmanlı gönüllüler depremin merkezi olan Kahramanmaraş'a gitti

15 Şubat 2023, 10:20 - Okunma: 478

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR gönüllüsü 28 kişi Kahramanmaraş'taki çalışmalara katılmak için yola çıktılar.

Başlatılan yardım kampanyalarına her gün bir yenisini ekleyen Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR deprem bölgelerine gönderdikleri yardımlar dışında her gün gönüllülerini depremzedelere destek için araçlar ve yardım malzemeleri yollamaya devam ediyor.

HÜDA PAR olarak Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR destek olmak için gönüllü geldiklerini anlatan HÜDA PAR Kozluk ilçe başkan yardımcısı Mustafa Tufan, "Yaşanan bu depremden dolayı vefat eden bütün kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. HÜDA PAR Kozluk ilçe teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizin katılımıyla depremin yaşandığı ilk an itibariyle alanda ve sahadaydık. Elhamdülillah şu an Kahramanmaraş'a kardeşlerimize destek olma adına gidiyoruz. Rabbim şimdiden kendisi için kabul buyursun." dedi.

"Elimizden gelen her şeyi yapacağız"

Selman Gülmüş

Kahramanmaraş'a gidecek olan gönüllülerden Selman Gülmüş ise şunları söyledi:

"Öncelikle vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Orada çok üzücü bir olay oldu. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun. Umut Kervanı gönüllüsü olarak gidiyoruz. Yaralı olan kardeşlere yardım etmek için gidiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Elimizden ne geliyorsa orada yapmaya hazırız inşallah. Çok üzücü bir durum ve elimizden ne geliyorsa yaralarını sarmaya hazırı inşallah."

"Allah'ın izniyle bugün Kahramanmaraş'a gideceğiz"

Yakup Toprak

Siirt'ten Batman'daki gönüllü ekibe katılan ve 10 kişilik ekip adına konuşan Yakup Toprak, "Siirt'ten Batman Umut Kervanı'na 5 kişi, 5 kişide Kurtalan'dan olmak üzere toplam 10 kişiyiz. Birkaç gündür yardım tırlarını gönderiyorduk. Allah'ın izniyle bugün kendimiz Kahramanmaraş'taki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya onlara yardımcı olmaya gidiyoruz. Artık elimizden geldiğince orada onlara yardımcı olacağız inşallah." dedi.

"Yüz yılın felaketi"

Allah'ın rızasını kazanmak için yola çıktıklarını belirten Toprak, "Gerçekten mahzunuz, çok hüzünlüyüz. Ülke olarak büyük bir felaketten geçtik. Allah Teâlâ ölmüşlere rahmet eylesin, kalanlara sabırlar versin. Acımız gerçekten büyüktür. Böyle bir felaket bir daha başımıza gelir gelmez bilmiyoruz. Yüz yılın felaketi olarak tanımlanıyor. Allah Teâlâ bizlere sabır versin. Yaralarını sarabiliyorsak ne mutlu bize." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=