Lütfen bekleyin..



Depremzedelere 3 öğün sıcak yemek hazırlayan hayır kurumları takdir topluyor

16 Şubat 2023, 20:47 - Okunma: 699

Depremin yaşandığı bölgelerde çeşitli yardım çalışmaları yapan hayır kurumları, 11'inci günde de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. 24 saat sıcak çorba hizmeti yanında depremzedelere 3 öğün sıcak yemek hizmeti veriyorlar.

24 saat sıcak çorbayla beraber 3 öğün sıcak aş, battaniye, hijyen paketleri, bebek bezi, yakacak, gıda, çadır ve daha birçok yardım malzemesini depremzedelere ulaştırmaya devam eden Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı, bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilde yıkıma sebep olan, şimdiye kadar 36 binden fazla insanın vefatıyla neticelenen deprem için tüm bölgelerde çalışma yürüten İslami STK'lar, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu yaşam malzemelerini temin etmenin yanında gönüllüleriyle birlikte en ücra köylere dahi giderek asrın felaketinden etkilenenlere yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Gece gündüz depremzedelere hizmet eden hayır kurumları depremzedelerden takdir topluyor.

"Yemeğimizi sağ olsunlar burada karşılıyorlar"

Evi ev dükkanı enkaz altında kaldığını belirten Şevket Dündar, "Yemeğimizi sağ olsunlar burada karşılıyorlar. Biz 5 kişilik bir aileyiz parkta kurduğumuz çadırda kalıyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Çocuklarımla çadırda kalıyoruz"

Suriye'nin Halep kentinden savaştan kaçarak Türkiye'nin Adıyaman iline yerleştiklerini ve depreme yakalandıklarını dile getiren Abdussetar Tatar, "Evimiz hepsi yıkıldı çok şükür aileme bir şey olmadı. Akrabalarımızdan rahmet eden çok kişi oldu. Çocuklarımla çadırda kalıyoruz. Barınmadan yiyecek ve giyecek her şey lazım. Allah onlardan razı olsun yemeğimizi veriyorlar." dedi.

"Bütün Müslümanlara ve yardımseverlere Allah can sağlığı versin"

Hayır kurumlarına teşekkür ederek konuşan Mahmut Dikmen, "Allah razı olsun yardım edenlere Allah can sağlığı versin. Bütün Müslümanlara ve yardımseverlere Allah can sağlığı versin. Millet birbirinin kıymetini bilmesi gerekir. Bazıları bina dikip şimdi ölmeyeceğini düşünüyor ama ölümün saati vakti belli olmaz. Kimin ne olacağını kimse bilmez." şeklinde belirtti. 

"İlk günden beri hayır kurumların bize çok yardımları dokundu"

5 kişilik ailesiyle çadırda kaldıklarını dile getiren İlyas Altınkaya, ise şunları aktardı:

"Allah hayır kurumlarında ve devletimizden razı olsun. İlk günden beri hayır kurumların bize çok yardımları dokunmuş. Allah olmayanlara da versin. Ben ihtiyacım kadar alıyorum Allah herkese nasip etsin."

"Allah hem yardım yapanlardan hem de destek olanların razı olsun"

"Depremin çok büyük bir faciaydı Rabbim kimseye göstermesin" diyen Muzaffer Gözer, "Allah daha büyüğünden esirgesin. Allah devletimizden de milletimizden de razı olsun. Evlerimiz hepsi yıkıldı hayır kurumları iyi destek oluyorlar. Allah onlardan razı olsun 3 öğün yemek, ekme ve su veriyorlar. Allah hem yardım yapanlardan hem de destek olanların hepsinden razı olsun." diye konuştu.

"Allah'a şükürler olsun hayır kurumların destekleri hep oluyor"

Suriyeli olduğunu Türkiye'den çok memnun olduğunu afetlerde herkesin birbirine yardımcı olmaları çok güzel bir ahlak olduğunu belirten Zehra Mali, "Depremin ilk anında ilk önce tekbir getirdim. Deprem olduğunu bilmiyordum kıyamet olduğunu zannettim. Deprem bittikten sonra dışarı çıktık. Şimdi dışarıda çadırlarda kalıyoruz. Çok şükür hayır kurumları bizlere yardımda bulunuyor. Allah'ın yardımını hep gördük. Allah'a şükürler olsun hayır kurumların destekleri hep oluyor. Türkiye'yi ve Adıyaman'ı sevdik. Çünkü hepiniz çok iyisiniz. Allah'tan herkes dua ediyoruz. Biz Suriye'den buraya kaçtık deprem oldu okulumuzda gitti. Elimizden Allah'tan yardım dilemekten başka bir şey gelmiyor." dedi.

"Bütün Türkiye ayakta sağ olsun herkes bizlere yardım ediyor"

Cezaevlerindeki mahkumlara bu acı günlerde yakınlarının yanına gelmemelerine izin verilmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Semiha Akgül, "Bütün Türkiye ayakta sağ olsun herkes bizlere yardım ediyor. Herkes depremzedelere yardım peşinde elhamdülillah emek, yemek buluruz herkes cenazelerine sahip çıksın.  Yaşadığımıza şükredemiyoruz. Her yer ceset dolu. Sevinemiyoruz. Her şey Allah'tan geldi. Allah hepimizin yardımcısı olsun." ifadelerine yer verdi.

"Ortalama her gün 25-30 bin kişiye yemek yapıyoruz"

Gönüllü olarak ilk günden beri depremzedelere yemek yaptığını dile getiren Umut Kervanı gönüllüsü Necat Takak, "Batman'dan gelmişim. Gönüllü aşçı olarak burada çalışıyorum. Depremzedelere yemek yetiştiriyoruz. Ortalama her gün 25-30 bin kişiye yemek yapıyoruz. Günde 350 kilo çorba yapıyoruz. Bir o kadar pilav, bulgur ve bazen tavuk bazen de kırmızı et yapıyoruz. Güveç vesaire birçok çeşit yemek yapıyoruz. Bu insanlara sürekli sıcak yemek yetiştirmeye çalışıyoruz. Allah tüm emek verenlerden razı olsun. Sabah, öğlen ve akşam 3 öğün sıcak yemek çıkarıyoruz. Yemeklerimiz en güzel şekilde çıkarıp servis ediyoruz. Yardıma ihtiyacımız ana yemeklerde kullandığımız pilav, bulgur, tavuk ve kırmızı ette ihtiyacımız var. Günde en az 12-13 tüp kullanıyoruz. Tüpte bizim büyük ihtiyaçlarımızdandır. Su ihtiyacımız çok var sular kesik olduğu için hazır sudan kullanıyoruz. Günde bir tondan fazla su kullanıyoruz. Bu işi severek yapıyoruz. Gerekirse sonuna kadar kalırız. Vardiya sistemiyle aralıksız bir şekilde çalışıyoruz. Bütün çalışanlarımız gönüllü olarak hizmet veriyor. Umut Kervanı vasıtasıyla buradayız ve burada çalışmalarımıza deva edeceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=