Lütfen bekleyin..



Vali Canalp’tan Miraç Kandili Mesajı

17 Şubat 2023, 10:27 - Okunma: 531

Batman Valisi Ekrem Canalp, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Batman Valisi Ekrem Canalp, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bu akşam, içerisinde bulunduğumuz mübarek üç ayların ikinci hediyesi olan Miraç Kandili’ni idrak edeceğimizi hatırlatan Vali Canalp, "Öncelikle 6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli yaşanan ve 10 ilimizde büyük yıkımlara vesile olan 7,7 şiddetindeki deprem dolayısıyla tüm depremzede kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vefat eden kardeşlerimize cenabı Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Devlet olarak; yılgınlığa, bezginliğe, yorgunluğa, ümitsizliğe kapılmadan, birlik ve beraberlik içerisinde felaketin acısını dindirecek, yarasını saracak, kayıplarını telafi edeceğiz. Devlet ve millet el ele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız." dedi.

Peygamberimizi derin bir üzüntüden kurtarıp teselli veren miracın elemi, kederi, çaresizliği ve ümitsizliği bir kenara bırakarak yeniden yola koyulmayı anlattığına dikkat çeken Vali Canalp, "Her zorlukla beraber bir kolaylığın olduğuna inanmayı, Rabbimizin rahmetinden ümidi kesmemeyi öğretir. Miracı anlayan mümin, zamanın ve mekânın yegâne sahibi olan Yüce Allah’ın birliğine, büyüklüğüne ve sonsuzluğuna şahitlik eder." ifadelerini kullandı.

Vali Canalp mesajının sonunda şöyle dedi: "Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir acının bir daha yaşanmamasını yüce Allah’tan niyaz ediyor, bir kez daha depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, tüm İslam Aleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin."

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=