Lütfen bekleyin..



Hukukçu Tanrıseven: Siyasetçiler halkın benimsemediği bir üslup kullanıyor

01 Mart 2023, 10:22 - Okunma: 536

Batman Hukuk ve Adalet Derneği Başkanı Avukat Yusuf Tanrıseven, özellikle afet, halkta büyük yaralar açan toplumsal olaylara karşı siyasetçilerin konuşmalarına daha fazla dikkat edip sağduyulu davranması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin büyük bir deprem atlattığını, yaşanan depremlerin ülke için büyük bir afet olduğunu anımsatan Hukukçu Tanrıseven, bu süreçte halkın birbirlerine yardım etmek için elinde geleni yapmaya çalıştığını ancak aynı şeyi siyasetçilerden göremediklerini söyledi.

Özellikle yaklaşan seçim sürecinin de bunda etkili olduğunu düşündüğünü ifade eden Tanrıseven, seçim sürecinin yaklaşmasıyla daha çok türbine oynayan bir takım olaylar gördüklerini dile getirdi.

Siyasetçilerin afet dönemlerinde halkla daha çok bütünleşmesi gerektiğini vurgulayan Tanrıseven, sadece halka karşı değil, birbirlerine karşı da daha kapsayıcı, ılımlı, şefkatli bir şekilde hitap etmeleri ve davranmaları gerektiğini kaydetti.

"Siyasetçiler kapsayıcı dil kullanıp sağduyulu davranmalı"

Siyasetçilerin halkın benimsemediği bir üslup kullandığına dikkat çeken Tanrıseven, şöyle devam etti:

"Halkımız siyasetçilerden kıran kırana bir mücadele ve bir savaş içerisinde olmalarını istemiyor. Özellikle bu süreçte insanların daha şefkatli bir şekilde konuşmalarını ve daha kapsayıcı, sağduyulu davranılmasını istiyor. Çünkü halkımız büyük bir afet atlattı. Bu süreçte zaten ciddi yaralar varken ve yaralarını sarmaya çalışırken üstüne siyasetçilerin de bu üslubu yaralara tuz, biber oluyor. Halkın bu tür düşüncelere de tevessül etmediğini düşünüyorum ve halk nezdinde bunların olumsuz bir sonuç doğuracağını tahmin ediyorum."

"Siyasetçinin yaptığı davranış örnek alınıyor"

Siyasetçilerin konuşma tarzlarına çeki düzen vermesi gerektiğini belirten Tanrıseven, "Daha kapsayıcı bir dille birbirlerine hitap etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ister istemez siyasetçinin yaptığı davranış örnek alınıyor ve tabanda da benzer şeyler oluyor. Geçmişte de bunların sıkıntılarını yaşadık. Tepedeki siyasetçiler kavga ettiği zaman bunu aynı şekilde şehirde, ilçelerde, mahallelerde ve köylerde de benzer yansımalarını gördük. O yüzden düzelmelerin tepeden başlaması lazım, daha düzgün bir şekilde birbirlerine hitap etmeleri ve daha düzgün bir şekilde birbirlerine davranmaları gerekir." dedi.

Tanrıseven son olarak, "Her parti seçim kampanyasını yürütmesi gerekir ama bunun bu şekilde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Zaten bu süreçte inanıyorum ki sağduyulu olarak hareket eden insanlar veya siyasetçiler daha çok prim toplayacaktır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=