Lütfen bekleyin..



Batman Valiliği: İlimize 12 bin 498 depremzede geldi

02 Mart 2023, 14:06 - Okunma: 676

Batman'a gelen depremzedelerin sayılarına ilişkin bilgi paylaşan Valilik, 12 bin 498 depremzededen 669'u yurt ve kamu misafirhanelerinde, 11 bin 829'unun ise kendi imkânlarıyla barındığını belirtti.

Batman'a yerleşen depremzedelere yardımların devam ettiğini ifade eden Batman Valiliği, "6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, ardından Elbistan ilçesi olan ve 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremler sonrasında bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bölgeye yapılan yardımlar ve bölgeden ilimize intikal eden depremzede vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar devam etmektedir." dedi.

Batman'a gelen 12 bin 498 depremzededen 669 kişinin KYK yurtları ve kamu misafirhanelerinde, 11 bin 829 kişinin de kendi imkânlarıyla barındığını aktaran Valilik, "Bin 252 kişi sağlık kurumlarına başvurmuş,  bin 163 kişi tedavi edilmiş ve taburcu olmuştur. Bin 407 öğrencinin nakil işlemi gerçekleştirilmiştir. Valiliğimize yardım talebinde bulunanların yüzde 85’inin ihtiyaçları karşılanmıştır." ifadelerine yer verdi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=