Lütfen bekleyin..



Kur'an Nesli Platformu'ndan Berat Gecesi mesajı

06 Mart 2023, 10:40 - Okunma: 635

Kur'an Nesli Platformu, Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen ve bu gece idrak edilecek olan Berat Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kur'an Nesli Platformu Genel Merkezi adına Berat Gecesi mesajını okuyan Kur'an Nesli Platformunun Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, tüm Müslümanlara İslam ümmetinin birliği, yaşanılan musibet ve sıkıntılardan kurtulmak için dua çağrısında bulundu.

Berat Gecesinin, Kur'an-ı Kerim'in dünya göğüne indirilme gecesi; Kadir Gecesinin ise bu Kelamın ayet ayet, süre süre Cebrail’in vasıtasıyla Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi vesellem) vahyedilme gecesi olduğunu belirten Üzümcü, "Efendimiz (aleyhissalatu vesselam) Berat Gecesi hakkında şöyle buyurur: 'Şaban’ın 15. gecesi geldiğinde geceyi uyanık ve ibadetle, gündüzü de oruçlu olarak geçirin. O gece güneş battıktan sonra Allah (celle celaluhu) rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle seslenir: İstiğfar eden yok mu, affedeyim ve bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, hemen rızık vereyim. Başına bir musibet gelen yok mu, hemen sağlık ve afiyet vereyim. Böylece tan yerinin ağarmasına kadar (sesleniş) bu şekilde devam eder." dedi.

"İslam ümmetinin birliği ve beraberliği için dua edelim"

Bu gecede Allah'a bol bol tövbe ve istiğfarda bulunulması gerektiğini ifade eden Üzümcü, "Şüphesiz böyle geceler acz ve fakr içerisindeki biz kullar için sonsuz rahmet, kudret ve kerem sahibi olan Rabbimizin izzet-i dergâhına yönelmek için birer vesiledir. Hadis ışığında bu mübarek gecede bol bol tövbe istiğfar edip Rabbimizden şahsi isteklerimizden önce İslam ümmetinin birliği ve beraberliği için, Kur’an’ın hayat rehberi ve yaşam kanunu olması için dua edelim. Tüm Müslümanları kardeş bilip asıl düşmanlarımızın hüsranı için Rabbimizden yardım dileyelim." diye konuştu.

"Depremi tefekkür edip sorumluluklarımızı idrak edelim"

Bu gece depremde vefat edenlerin de unutulmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Yaşadığımız büyük imtihan olan depremi tefekkür edip sorumluluklarımızı idrak edelim ve Allah ile olan bağımızı daha da güçlendirelim. Depremde vefat eden vatandaşlarımız için af ve mağfiret, yaralılar için şifa, kalanlar için sabır dileyelim." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmetinin maddi ve manevi hastalıklarından kurtulmasını diliyoruz"

Mesajının devamında Üzümcü şunları söyledi: "Rabbimiz bizlere ve tüm Müslümanlara bu geceye kavuşmayı ve bu geceyi idrak edip feyiz ve bereketinden istifade etmeyi nasip eylesin. Rabbimiz bu mübarek geceyi İslam ümmetinin maddi ve manevi esaretten kurtulmasına, birey olarak nefsimizin ve şeytanın hile ve desiselerine karşı uyanık olmasına, günahlardan tövbe edip kendisine iltica etmemize, hastaların şifaya kavuşmasına, borçluların borcunu edasına, dertlilerin devaya kavuşmasına vesile eylesin. Bu vesileyle Kuran Nesli Platformu olarak Berat Gecemizi tebrik ediyor, af ve mağfirete nail olma, maddi ve manevi hastalıklarımızdan kurtulma ümidi ile gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=