Lütfen bekleyin..



Berat Gecesi Batman'da ibadetlerle ihya edildi

06 Mart 2023, 22:30 - Okunma: 532

Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Berat Gecesi nedeniyle camilere akın eden Batmanlılar, geceyi dua ve ibadetlerle ihya ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Berat Gecesi, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Batman'da da tüm camilerde düzenlenen programla ihya edildi.

Merkez Kültür Camisinde yatsı namazına müteakip düzenlenen program dolayısıyla camiyi dolduran kadın erkek, genç yaşlı vatandaşlar, namaz kılıp dualar etti.

Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'in okunduğu programda ilahiler seslendirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede Berat Gecesinin önemini anlatan İl Müftüsü Nihat Kök'ün yaptığı duanın ardından program son buldu.

Program dolayısıyla camiye akın eden vatandaşlar, Berat Gecesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Mehmet Zeki Tanık

"Evde ibadetlerimize devam edeceğiz"

Camide düzenlenen programın oldukça güzel olduğunu belirten Mehmet Zeki Tanık, "Bu gece çok güzel bir gece oldu. Uzun zamandır Batman'da böyle güzel bir mevlit gecesi görmedim. Allah hepimizi hidayetiyle ıslah etsin inşallah. Güzel bir ibadet oldu. Çok güzel dualar yapıldı. Dua ettik, ibadet ettik, namaz kıldık. Bundan sonra evde ibadetlerimize devam edeceğiz." dedi.

Mehmet Salih Güzel

"Bu gece inşallah Müslümanların birleşmesine vesile olur"

Temennisinin Müslümanların birlik olması olduğunu vurgulayan Mehmet Salih Güzel, "Bu gece Berat Gecesidir. Bu gece inşallah Müslümanların birleşmesine vesile olur. Allah nasip etti, camiye geldik. Toplu halde dua yapıldı, namaz kılındı. Bu gece çok değerlidir. Mümkün mertebe ibadetle geçirmek lazım. İnşallah bütün Müslümanlar uyanırlar. Bu gece Müslümanların uyanışına vesile olur inşallah. Müslümanlar birlik olur." diye konuştu.

Fadıl Öter

"Allah'tan günahlarımızın beratını istedik"

Berat Gecesinin ümmetin vahdetine vesile olmasını dileyen Fadıl Öter, "Allah'tan bu gecenin hatırına bizi ve tüm Müslümanları bağışlamasını diliyorum. Allah'tan günahlarımızın beratını istedik. Camiye geldik, burada mevlidi dinledik. Allah'tan bizi Peygamberimizin şefaatinden mahrum bırakmamasını diliyorum. Allah bizi bu gecenin hayrından mahrum bırakmasın. Birlik ve beraberliğimizi sağlasın." ifadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: "Bu mübarek gecenin fazileti, hayrı ve bereketi bütün İslam aleminin üstünde olsun. Sağlık, selamet ve huzur getirsin. Allah için bu gece ne gerekiyorsa yaptık."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=