Lütfen bekleyin..



Batman'da yıkılma tehlikesi bulunan minare vatandaşları tedirgin ediyor!

07 Mart 2023, 13:20 - Okunma: 755

Batman'daki İluh Camii minaresinin depremde hasar gördüğünü belirten mahalle sakinleri, tedirginlik oluşturan minarenin bir an önce yıktırılması gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Batman'ın İluh Mahallesi'nde bulunan İluh Camii minaresi, mahalle sakinlerini korkutuyor. Yaklaşık 40 metre uzunluğundaki minarenin yıkılma tehlikesinin bulunduğunu belirten mahalleli, yetkililerden bir an önce minarenin kontrollü bir şekilde yıktırılmasını istedi.

Minarenin çevredeki evlerin üzerine düşme ihtimalinin olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, evlerine girmeye korktuklarını dile getirdi.

Mehmet Zeki Turan

Minarenin herhangi büyük bir depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten İluh Cami Derneği Başkanı Mehmet Zeki Turan, tehdidin ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

"Ev sakinleri tedirginlik yaşıyor"

Minarenin deprem dolayısıyla hasar gördüğünü belirten Turan, "Camimizin minaresinde çatlaklar oluşmuştur. Mülki amirlerden görevli olan kişilerce yıkımına karar verilmiştir. Bunun için bilirkişinin buraya getirilmesini istiyoruz. Sıkıntımız minarede çatlak oluştuğu için yıkım emri verilmiştir ve yıktırılmadığı için de cami etrafındaki ev sakinleri tedirginlik yaşamaktadır. Yıkılması için elimizden gelen maddi desteği vermeye hazırız. Sadece yıktırılma esnasında uzman kişilerin hazır bulunmasını, çevreye zarar verilmemesini istiyoruz." dedi.

Abdülkadir Çelik

"Korkuyla yatıyoruz, korkuyla kalkıyoruz"

Cami minaresinin tehlike oluşturduğunu vurgulayan mahalle sakinlerinden Abdulkadir Çelik, "Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle cami minaremize çatlaklar girdi. Minaremiz yaklaşık 50 yıllıktır. Mahalle sakinleri olarak bayağı korkuyoruz. Korkuyla yatıyoruz, korkuyla kalkıyoruz. Sorumlular kimse gelip yıksınlar. Minareyi yıksınlar ki rahatlayalım." diye konuştu.

konuştu.

İbrahim Taş

"Camide namaz kılmaya korkuyoruz"

Bir diğer mahalle sakini İbrahim Taş ise şunları söyledi: "Depremden dolayı minaremiz zarar gördü. Mahalle sakinleri olarak korkuyoruz, minare yıkılması gerekir. Resmi kurumların yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Camide namaz kılmaya korkuyoruz. Minare evlerin üzerine her an yıkılabilir. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=