Lütfen bekleyin..



Batman'da birçok cami ibadete kapatıldı, halk yetkililerden acil çözüm bekliyor!

15 Mart 2023, 14:06 - Okunma: 493

Kahramanmaraş merkezli depremlerde minareleri hasar gören Batman'daki birçok cami, ibadete kapatıldı. Meydana gelen hasar nedeniyle kapatılan camilerin minarelerinin bir an önce yıktırılıp Ramazan ayında kadar yeniden hizmete açılmasını bekleyen halk, yetkililere seslendi.

Batman'daki bazı camiler, yaşanan depremlerin ardından minarelerindeki çatlakların risk oluşturduğu gerekçesiyle tedbiren ibadete kapatıldı.

Batman Valiliğine bağlı ekipler tarafından şerit çekilerek ibadete kapatılan camilerin ne zaman minarelerinin yıktırılıp ibadete açılacağı ise bilinmiyor. Bu durum mahalle sakinlerini bir yandan tedirgin ederken bir yandan da ibadetten alıkoyması nedeniyle tepkiyle karşılandı.

Risklerin ortadan kaldırılıp camilerin en kısa sürede tekrar ibadete açılmasını isteyen halk, yetkililere çağrıda bulundu.

Ali Fırat

"Önümüzde Ramazan ayı var"

Ramazan'da camilerinin ibadete hazır hale getirilmesini talep eden Yeni Mahalle Muhtarı Ali Fırat, "Çevre ve Şehirciliğin talimatıyla cami minaremizin depremden hasar görmesinden dolayı caminin ibadete kapatılması kararı alınmış. Yeni Mahallede bulunan Muhammediye Camisinin minaresi ağır hasar görmüştür. Önümüzde Ramazan ayı var. Mahalle sakinleri nerede ibadetlerini yapacak? Bu minare ne zaman yıkılacak? Yetkililer bir an evvel bu minareyi kontrollü bir şekilde yıksınlar. En kısa zamanda caminin ibadete açılmasını istiyoruz." dedi.

Abdülkerim Tuncay

"Gerekli ekipmanları olmadığı için yıkım işlemini gerçekleştiremiyorlar"

Mahallelerindeki Muhammediye Camisi minaresinin tedirginlik oluşturduğunu ve bir an önce uzman ekipler tarafından yıktırılması gerektiğini belirten Yeni Mahalle sakinlerinden Abdülkerim Tuncay ise şunları söyledi:

"Sokağımızda bulunan caminin minaresi deprem esnasında zarar gördü. Olası çökme durumunda çevresinde zarar vereceği 20'ye yakın ev var. Her an minare yıkılacak diye çocuklarımı evde uyutamıyorum. Minare alt taraftan kesik durumdadır. Biraz şiddetli bir rüzgârda bile düşme yaşanırsa insanlar zarar görecektir. Gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık ama herhalde gerekli ekipmanları olmadığı için yıkım işlemini gerçekleştiremiyorlar. Yetkililerden bir an evvel kontrollü bir şekilde minarenin yıktırılmasını istiyoruz."

Şefik Yılmaz

"İsteğimiz camimizin tadilatının bir an önce yapılması"

İbadete kapatılan Enbiya Cami cemaatinden Şefik Yılmaz, Ramazan ayı öncesi caminin ibadete açılmasını isteyerek, "19 Mayıs Mahallesi'nde kalıyoruz. Camimizin minaresi depremden dolayı hasar gördü. Hasardan dolayı caminin önünden korkuyla gidiyoruz. Bundan dolayı da camimiz ibadete kapatıldığı için içerde ibadetlerimizi yapamıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir an önce bu duruma müdahale etsinler. Önümüz Ramazan ayı olmasından dolayı teravih namazları başlayacağından camiye gideceğiz. Yetkililerden isteğimiz camimizin tadilatını bir an önce yapmalarıdır." diye konuştu.

Kudbettin Altuner

"Camimiz Ramazan ayına kadar açılmazsa sıkıntı yaşayacağız"

Camilerinin yeniden ibadete açılması için yetkililer tarafından çalışma başlatılması gerektiğini vurgulayan Kudbettin Altuner, "Camimizin minaresi zarar görmüş. Önümüzde Ramazan ayı var. Bu yüzden camimizin bir an önce onarılmasını istiyoruz. Millet burada teravihlerini kılıp ibadetlerini yapacak. Camimiz Ramazan ayında insanlar tarafından doluyor. Kapanan camimiz Ramazan Ayına kadar açılmazsa büyük sıkıntı yaşayacağız. Bir an önce buraya bir el atılıp gerekenin yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Cengiz Şahin

"Yakınlardaki camilerde ibadete kapatıldı, millet mağdur olacak"

Bir diğer mahalle sakinlerinden Cengiz Şahin ise şunları söyledi: "Camimiz mahallenin en büyük camilerindendir. Salgın dışında şu ana kadar hiç kapanmamıştı. Yakınlarda olan camilerde ibadete kapatıldığı için millet mağdur olacaktır. Ramazan ayı yaklaşmakta olduğundan dolayı yetkililerden isteğimiz gerekli tamir ve tadilatın hemen yapılması ve camimizin ibadete açılmasıdır." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=