Lütfen bekleyin..



Umut Kervanı Batman'da depremzede ve muhtaçlar için iftar çadırı kuruyor

21 Mart 2023, 11:50 - Okunma: 792

Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayan Umut Kervanı Batman, bu yıl ilk defa depremzedeler ve muhtaç ailelere yönelik günlük 750 kişilik iftar sofrasını açacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Salih Güzel, Umut Kervanı olarak bu yıl başta depremzedeler olmak üzere yetim, yoksul ve ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü görevi olmak gayesiyle Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Bu yıl ilk defa depremzedeler ve muhtaçlar için günlük 750 kişilik iftar sofrasını açacaklarını belirten Güzel, bu minvaldeki hazırlıklarının son aşamasında olduklarını ifade etti.

Bu Ramazan'da da temel gıdalardan oluşturdukları 3 bin kumanya dağıtımına başladıklarını vurgulayan Güzel, tüm hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarının yıl boyunca aralıksız olarak devam ettiğini anlatan Güzel, "Ancak mübarek Ramazan ve Kurban gibi yılın bazı olağan dönemlerde, deprem sel ve benzeri olağanüstü zamanlarda faaliyetlerimiz daha da artarak yoğunluk kazanmaktadır. Çalışmalarımızın yoğunluk kazandığı dönemlerden biri olan rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olan mübarek Ramazan ayında bu yıl ülkemizde meydana gelen ve asrın felaketi ile hep birlikte hüzne boğulduk, akabinde deprem bölgesinde yaşanan sel yüreklerimizi dağladı.

Umut Kervanı olarak depremin ilk saatlerinden itibaren depremden etkilenen kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanlarında durarak yaralarını birlikte sarma çalışmalarımız devam etmektedir. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız kesintisiz devam ederken, depremden dolayı şehrimize gelen depremzede kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir çalışmanın içerisindeyiz." dedi. 

"Günlük 750 kişilik iftar sofrasını açıyoruz"

İhtiyaç sahipleri ile zenginler arasında köprü vazifesi gördüklerine dikkat çeken Güzel, "Umut Kervanı olarak bu yıl başta depremzede kardeşlerimiz olmak üzere yetim, yoksul ve ihtiyaç sahipleri ile hayırseverlerimiz arasında köprü görevi olmak gayesiyle Ramazan ayı hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bu yıl ilk defa günlük 750 kişilik iftar soframızı inşallah başta depremzedeler olmak üzere yolda kalan ve yoksul olan kardeşlerimiz için açma hazırlıklarımızda son aşamadadır." diye konuştu. 

"Gözleri yollarda bir gıda kolisi bekleyen binlerce depremzede ve mağdur var"

Umut Kervanı olarak genelde tüm hayırsever halka, özelde ise maddi imkânları elverişli varlıklı tüm hayırseverlere çağrıda bulunduklarını ifade eden Güzel, şöyle devam etti:

"İlimize gelen depremzede ve kayıtlarımızda ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ve mağdur ailelerden oluşan binlerce kardeşimiz bulunmaktadır. Bu Ramazan'da da hayırseverlerimizin katkıları ile temel gıdalardan oluşturduğumuz 3 bin adet kumanya dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Ancak kayıtlarımız ve hazırlıklarımız arasında ciddi bir fark bulunmaktadır. Gözleri yollarda bir gıda kolisi bekleyen binlerce depremzede ve mağduru sevindirmek adına hayırseverlerimizin daha fazla maddi katkı ve desteğine ihtiyaç duymaktayız. Şimdiye kadar yardım çağrılarımız hayırseverlerimiz tarafından daima büyük bir ilgi ve teveccühle karşılık bulmuş. Bu Ramazanda yine, hayırseverlerimizin üzerlerine düşeni yapacaklarına olan inancımız tamdır."

Açıklamasının sonunda Güzel, "Umut Kervanı olarak, Yüce Allah’tan, hayırseverlerimizin katkıları ile yapacağımız yardım faaliyetlerimizi maddi ve manevi olarak hayırlı ve bereketli kılmasını, toplum olarak bizleri Ramazan ayının manevi ikliminden hakkıyla istifade edebilenlerden eylemesini niyaz ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=