Lütfen bekleyin..



Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Kurtuluş için Ramazan ayı fırsattır

21 Mart 2023, 13:45 - Okunma: 432

Ramazan ayının günahlardan kurtulma, huzur ve refah için bir fırsat ayı olduğunu belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Ramazan ayından hakkıyla istifade edebilmek için önemli tavsiyelerde bulundu.

Müslümanların Ramazan ayını bir plan ve program içerisinde geçirmesi gerektiğini vurgulayan Cihan, bu ayın birçok iyiliği ve hayrı içinde barındırdığını ifade etti.

İslam aleminin selamet ve rahmet ayına girmeye hazırlandığını belirten Cihan, mübarek Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Ahmet Cihan

Ramazan ayının Kur'an ayı olduğuna vurgu yapan Cihan, "Ramazan ayı Kur'an-ı Kerim’i okuduğumuz, anladığımız, yaşadığımız ve yaşattığımız mübarek aydır. Bir inşa projesi olan İlahi vahyinin indiği aydır. Kur'an-ı Kerim insanın hayatını inşa etmek için indirilmiştir." dedi.

"İlk yapmamız gereken şey oruç tutmaktır"

Bu ayın mübarek bir ay olduğuna işaret eden Cihan, "İçinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin bulunduğu bir aydır. Allah, bu ayda oruç tutmayı farz kıldı ve gecesini de nafile ibadetlerle değerlendirmemizi  istedi. 11 ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayında ilk yapılması gereken ibadet oruç tutmaktır." diye konuştu.

"Teravih namazı kılıp, bol bol Kur'an okuyalım"

"Ramazan ayı boyunca orucumuzu tutalım" diyen Cihan, "Ramazan ayı boyunca teravih namazı kılıp, bol bol Kur'an okuyup, mukabele yapalım. Bol bol dua ederek, namazlarımızı toplu olarak cemaatle camide kılalım. Camilerimizi ibadetle, Kur'an okumakla  ve dua ile süsleyelim. İnsanlara iftarda ikramlar edelim, iyilik yapalım. Kelime-i Tevhidi söyleyip, istiğfar edelim." ifadelerini kullandı.

"Bu ay mübarek bir aydır"

Bu ayın sabır ayı olduğunu belirten Cihan, "Hakikati  arayanların tüm aradıklarını bulabilecekleri mübarek bir aydır. Bu ay, Allah’ın mümin kullarına tüm af, merhamet ve mağfiret kapılarını sonuna kadar açtığı mübarek bir aydır. Bu  mübarek Ramazan ayında öyle bir gece vardır ki, tam bin aydan yani 83 yıllık bir ömürden daha hayırlı Kadir Gecesi'ni içinde barındırıyor. Bu ayda yapılan nafile ibadetler, sadakalar Rabbimizin nezdinde kıymetlidir." şeklinde konuştu.

"İbadetlerimizi en güzel şekilde yapalım"

Müslümanların iyi bir hazırlık, plan ve programla Ramazan'ı ihya etmesi gerektiğine dikkat çeken Cihan, şöyle devam etti:

"Kur'an’dan uzaklaşma ve nimetlere karşı şükür etmememiz gerekiyor. Allah'ın emirlerini yerine getirmeliyiz. Felaketler, musibetler, salgın hastalıklar ve doğal afetler yüce Allah’ın insanlara verdiği  İlahi bir ikazdır. Bu mübarek Ramazan ayını fırsat bilerek İslam’dan, Kur'an yolundan, Peygamberimizin sünnetinden başka hiçbir din, fikir, ideoloji, ekol ve beşeri sistemden imdat beklemeyelim. Kurtuluşu dışarıdan değil, Kur’an’dan, Allah’tan bekleyelim. Resulü Zişan'ın ahlakına sarılalım. İbadetlerimizi en güzel şekilde yapalım. Kur’an-ı Kerim’i çocuklarımızla birlikte okuyalım. Ümmetin huzur ve refahı, insanlığın kurtuluşu için Ramazan-ı Şerifi fırsat bilelim. Rabbimize dua edelim. Allah'a tövbe edelim." (İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bu pazar günü gerçekleştirilecek "Mevlid-i Nebi" et..
Cuma Hutbelerinde “Hayatın Her Alanında Öfkemize Hâkim Olalım” konusu işlen..
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=