Lütfen bekleyin..



HAKSİAD Batman Şubesinden depremzedelere 300 koli gıda yardımı

22 Mart 2023, 15:10 - Okunma: 483

HAKSİAD Batman Şubesi tarafından Umut Kervanı Batman Derneği aracılığıyla depremzedelere 300 koli Ramazan paketi yardımı yapıldı.

Batman'a sığınan depremzedelere yönelik STK ve iş adamlarının yardımları sürüyor. Bu kapsamda Ramazan ayı dolayısıyla HAKSİAD Batman Şubesi tarafından kente yerleşen depremzedelere verilmek üzere 300 koli gıda yardımı yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, 6 Şubat'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin yıkıcı bir etkiye neden olduğunu anımsatarak depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

"Depremin ilk gününden şu ana kadar depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz"

Depremin ilk gününden bu yana üyeleriyle birlikte deprem bölgelerinde yardım çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Çetiz, "Tüm üyelerimizi deprem bölgelerine seferber ettik, yardım kuruluşlarına yönlendirdik. Gerçekten büyük bir yıkım ve yaraları çok uzun süre sarılması gerekiyor. Üyelerimizi Umut Kervanına yönlendirdik. Allah kendilerinden razı olsun, müthiş bir efor harcadılar. Depremin ilk gününden şu ana kadar depremzedelere yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.

"Yardımlarımıza devam edeceğiz"

Üyelerinin Umut Kervanı Vakfının oluşturduğu aşevlerinde dönüşümlü olarak yardım çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Çetiz, şöyle devam etti: "Bu durum ilk etapta Ramazan sonuna kadar devam edecek. Üyelerimizin yardımlarıyla bugün 300 adet gıda kolisini depremzedelere verilmek üzere Umut kervanına teslim ettik. İnşallah yardımlarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Muhacir olan bu insanlara kendi ayakları üzerlerinde duruncaya kadar yardım elinin uzatılması gerekiyor. Lütfen bunu esirgemeyelim. Çünkü mağduriyet devam ediyor."

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Salih Güzel ise depremzedelere verilmek üzere kendilerine 300 gıda kolisi yardımında bulunan HAKSİAD Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz ve üyelerine teşekkür etti.

"Hayırseverlerin bizleri tercih etmesi onur verici"

Yılın 12 ayı boyunca faaliyet yürüten bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Güzel, "Ramazan'da ve deprem gibi durumlarda faaliyetlerimiz daha da bir hız kazanıyor. Bir yandan deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye dönük faaliyetler yürütmekteyiz. Batmanlı hayırseverler şu ana kadar bizleri yalnız bırakmadılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ramazan boyunca bu çalışmalarımız devam edecek. Bu tür kuruluşların bizleri tercih etmesi bizleri onure etmiştir." diye konuştu. (İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=