Lütfen bekleyin..



Ramazan'da hurmaya talep arttı

03 Nisan 2023, 18:00 - Okunma: 465

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya talep arttı. Vatandaş, Peygamber sünneti olduğu için iftarını hurmayla açmaya özen gösteriyor.

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan hurma, helva, tahin, pekmez, kuru üzüm ile kaysı gibi ürünler tezgâhlardaki yerini aldı.

Ramazan ayı alışverişi yapmak için çarşı pazar dolaşan Batmanlılar, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmaya rağbet gösteriyor. Geçen yıla göre bazı ürünlerin fiyatları değişse de genel olarak fiyatların değişmediğini söyleyen esnaf, talepten memnun olduklarını ifade etti.

"Tezgâhımızda 5-6 çeşit hurmamız var"

Ramazan ayında vatandaşların genelde hurma, tahin ve pekmez aldığını belirten iş yeri işletmeci Abdurrahman Balcı, "Ama Ramazan Ayında hurmanın yeri farklı olduğu için rağbeti daha fazladır. Özellikle kan şekerini dengelediği için insanlar Ramazanda iftarını il hurmayla açıyor. Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için ya hurmayla ya da zeytinle orucun açılması faydalıdır. Tezgâhımızda 5-6 çeşit hurmamız var. En iyi mebrum, Kudüs, Peygamber Hurması olarak bilinen acve hurması var ve birde biraz daha fiyatı uygun olan İran hurması da var. Vatandaş genelde kan şekerine iyi gelen ve doyurucu özelliği olan mebrum hurmayı daha çok tercih ediyor." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için iftarımızı ilk hurmayla açıyoruz"

Özelikle Peygamber hurması aldıklarını ifade eden vatandaş Mehmet Şerif Demir, "Hurma şifalı bir üründür ve Peygamber Efendimizin sünneti olduğu için iftarımızı ilk hurmayla açıyoruz. Özellikle Peygamber hurmasını tercih ediyoruz. İmkânlar dâhilinde soframızda bulundurmaya çalışıyoruz. Herkesin şifa niyetine hurma almasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İftarı hurmayla açmanın faydaları çoktur"         

İftar sofralarında hurma bulundurmanın kendileri için bir gelenek haline geldiğini belirten bir diğer vatandaş Süleyman Toprak, "Daha Peygamber efendimizin zamanından beri iftarı hurmayla açıyorlar. Geçmişten gelen gelenekle ve Peygamberimizin sünneti olduğu için orucumuzu açmak için hurma alıyoruz. Bir kilogram hurmayı 230 liraya aldım. İftarı hurmayla açmanın faydaları çoktur. Bu geleneği devam ettiriyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=