Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Dursun: En büyük zenginlik olan sağlığın kıymetini iyi bilmeliyiz

06 Nisan 2023, 15:10 - Okunma: 3045

"7 Nisan Dünya Sağlık Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, sağlığın en büyük zenginlik olduğunu belirterek kıymetinin bilinmesiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Vatandaşların sağlığın kıymetini iyi bilmesi gerektiğini belirten Dursun, "Peygamber Efendimizin ölüm gelmeden önce 5 şeyin kıymetinin bilinmesiyle ilgili 'Ölüm gelmeden önce hayatın kıymetinin bilinmesi, meşguliyet gelmeden önce boş vaktin kıymetinin bilinmesi, hastalık gelmeden sağlığın kıymetinin bilinmesi, yaşlılık gelmeden gençliğin ve fakirlik gelmeden önce de zenginliğin kıymetinin bilinmesidir.' hakkında hadisi şerifi var." dedi.

"Sıhhat tüm mal varlığımızın üzerindedir" Hadisi şerifin çerçevesinde sağlığın kıymetinin en büyük zenginlik olduğunun belirtildiğini ifade eden Dursun, "Bizim açımızdan da öyle olmalıdır. Sağlığımızı kaybetmeden önce tedbirlerimizin ve tasarruflarımızın bu yönde olması, bedenimizin sıhhatle kalıcı bir şekilde kalması açısından insan biraz daha çaba sarf etmesi ve temkinli olması gerekmektedir. Buna dikkat etmeliyiz. Bedenimizin sıhhati tüm mal varlığımızın üzerindedir." diye konuştu.

"En kıymetlimizin sağlık olduğunun bilincinde olmalıyız" Sıhhatin her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yapan Dursun, şöyle devam etti: "Ayrıcı Kanuni Sultan Süleyman'ın da hasta yatağındayken sarf ettiği çok güzel bir sözü var. 'Halk için muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' burada da anlayacağımız gibi devlet her ne kadar büyük bir güç ve azametli olsa da sıhhatin bunun üzerinde olduğu çok daha aşikardır. İnşallah bütün vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterip kendi sıhhatine eğilmesi, dünyanın en kıymetli şeyin sağlık olduğunun bilincinde olmasını istiyoruz."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=