Lütfen bekleyin..



Batman'da Ramazan Ayı gıda denetimleri yapıldı

10 Nisan 2023, 14:33 - Okunma: 464

Batman'da gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, yemek üretim yerleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üretimi yapan işyerlerinde Ramazan Ayı münasebetiyle gıda denetimi yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığımızca Ramazan ayına yönelik yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler kapsamında kente bulunan üretim yerleri denetlendi.

Denetime; Batman Tarım Ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun ve Gıda Kontrol Ekipleri katıldı.

Yapılan denetimde, işletmelerde üretim yapılan alanlardaki hijyen koşulları, üretilen ürünlerin, etiket bilgileri, satış koşulları ve gıda maddelerinin muhafaza durumları kontrol edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü Mehmet Aydın, Vatandaşları bilinçli tüketiciler olarak satın aldıkları kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Aydın, "Özellikle tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, kırmızı ve beyaz et, tatlı, şeker ve şekerli ürünler gibi gıda maddelerinin üretim satışının yapıldığı fırın, market, pastane, tatlı imalat ve satış yerleri, kasap, lokanta ve dönerciler gibi gıda işletmeleri ile 'Ramazan paketi' adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlerinde, denetimlere ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın bilinçli tüketiciler olarak satın aldıkları kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikâyetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)









  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=