Lütfen bekleyin..



Araştırmacı-Yazar Aydın: Siyonistler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor

12 Nisan 2023, 10:47 - Okunma: 369

Siyonistlerin büyük Yahudi devletine giden yolu açmak için Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini kurmak istedikleri konusunda uyarıda bulunan Araştırmacı-Yazar Sadullah Aydın, Müslümanlardan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmalarını istedi.

Siyonistlerin hedefinin Kudüs merkezli büyük bir Yahudi devleti kurmak olduğunu belirten Araştırmacı-Yazar Aydın, bu amaca yoğunlaşan Yahudilerin Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Süleyman Mabedini kurmak istediklerini söyleyerek Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Aydın, Siyonist Yahudilerin bu amaçla sürekli Mescid-i Aksa'nın hürmetini çiğnediğini, Müslümanların ilk kıblesine yönelik baskınları meşrulaştırmaya çalıştığını vurgulayarak, yıllardır altında derin kazıların yapıldığı Mescid-i Aksa'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'ya yönelik vahşi saldırıların devam etmesinin Müslümanların duyarsızlık ve sessizliğinden kaynaklandığını belirten Aydın, bu mücadelenin sadece bir toprak kavgası olmadığını, dinler ve medeniyetler arası bir savaş olduğunu belirtti. Aydın, bu savaşta tüm İslam ülkelerinin, tüm İslam coğrafyasının Siyonistlerin tehdidi altında olduğunu söyledi.

"Dünyanın gözü önünde her türlü vahşet yapılıyor"

Siyonist işgal rejiminin İslam ümmetinin kırmızı çizgisini aştığını, sinir uçlarıyla oynadığını belirten Aydın, "Namuslarına, izzetlerine el uzatıyor. Müslümanların ilk kıblesinde, ibadet halindeki Müslüman kadın ve erkeklere gece yarısı vahşice saldırıyor. Her türlü vahşeti yapıyor. Bunu da çekinmeden ve bütün dünyanın gözleri önünde yapıyor." dedi.

"İslam ülkelerinin sessizliğinden cesaret alıyorlar"

İşgal rejiminin gün geçtikçe daha da azgınlaştığına vurgu yapan Aydın, "Daha da sınır tanımaz bir hale geliyor. Bunu İslam ülkelerinin sessizliğinden ve gafletinden cesaret alarak yapıyor. Kudüs sıradan bir şehir, Mescid-i Aksa sıradan bir mescit değil. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs Kur'an-ı Kerim'de etrafı mübarek kılınmış, İslam'ın üç mukaddes şehrinden biridir." diye konuştu.

"Bu bir toprak olayı değil, dinler arası savaştır"

Kudüs, Mescid-i Aksa meselesinin dini, Kur'an-i bir mesele olduğuna dikkat çeken Aydın, şöyle devam etti:

"Filistin'deki katliamlara, vahşetlere sadece bir şehir veya mescit, toprak olayı olarak bakamayız. Bu dinler arası bir savaştır. Siyonistlerin amacı kesinlikle Kudüs merkezli büyük bir Yahudi devleti kurmaktır. İslam ümmetinin göbeğinde, İslam topraklarının kalbinde, İslam'ın mukaddes şehrini merkeze alan büyük bir Yahudi devleti kurmak istiyorlar. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı yıkıp, yerine Süleyman Mabedini kurmak istiyorlar."

"Dünya Müslümanlarının sessizliği büyük bir gaflettir"

Mescid-i Aksa'nın altında çok büyük devasa kazıların yapıldığına, hendeklerin kazıldığına işaret eden Aydın, Mescid-i Aksa'nın yıkılmasının ise an meselesi olduğunun altını çizdi.

Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da yapılan vahşetlere, Siyonist işgal rejiminin zulmüne dünya Müslümanlarının sessiz kaldığını belirten Aydın, "Dünya Müslümanlarının sessizliği büyük bir gaflettir. Müslümanlar kendi dini değerlerini, izzetlerini, kutsallarını, ilk kıblelerini korumak, savunmak zorundadırlar. Bu Allah'ın Müslümanlara yüklediği dini bir vazifedir." ifadelerini kullandı.

"Yahudilerin hedefinde hepiniz varsınız"

Kudüs, Filistin davasının sadece Filistinlilerin davası olmadığını ifade eden Aydın, "Bu bütün İslam ümmetini alakadar eden bir davadır. Siyonist rejimle normalleşme anlaşmaları yapan Müslüman ülkelerin liderlerine çağrıda bulunuyorum. Siyonistlere boyun eğmek, onlarla anlaşmak, normalleşmek Siyonistlerin azgınlığına son vermiyor. Siyonistlerin İslam ümmetiyle ilgili alçakça plan ve projelerini engellemiyor. Yahudilerin hedefinde hepiniz varsınız. İslam ülkelerinin liderlerinin Siyonist işgal rejimiyle yakınlaşması, normalleşmesi Müslüman halklara, İslam ümmetine yönelik büyük bir ihanettir."

"İslam ümmetinin güvenliği tehdit altındadır"

Müslüman halklar ve İslam ülkelerinin, Siyonist işgal rejimine karşı birleşmek zorunda olduğunu dile getiren Aydın, şunları söyledi:

"Siyonist rejime karşı İslam ümmeti vahdetle, birlik ve beraberlikle hareket etmek zorundadır. Siyonist rejimin plan ve projeleri çok tehlikelidir. Suriye, Irak, İran, Türkiye, Arabistan, Mısır; Bütün bunların toprakları Siyonistlerin hedefindedir. O anlamda İslam ümmetinin güvenliği tehdit altındadır."

"Müslüman halklar ayaklanmalı, şeytani güçlere korku salmalıdır"

Konuşmasının devamında "İnsan haklarından, demokrasiden, adaletten, barıştan söz eden Batılılar neden Siyonistlerin vahşetlerine karşı sessizdir, seslerini çıkarmıyorlar?" diyen Aydın, "Çünkü Siyonist israil Batının İslam topraklarındaki ileri karakoludur. Batı, Siyonist çeteyi Müslümanlara karşı kirli bir maşa olarak kullanıyor. Ramazan'ın son cuması 'Dünya Kudüs Günü'dür. Bugünü fırsat bilip tüm Müslüman halklar, İslam ülkeleri ayaklanmalı, sesini en gür şekilde yükseltmeli ve Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın, Filistin'in, Filistinli Müslümanların sahipsiz olmadığını ilan etmeli; Siyonist çetenin ve arkasındaki şeytani güçlerin yüreğine korku salmalıdır." ifadesini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=